Saisiko olla suklaata? Mehevä suklaa-kinuskikakku saa kostutuksen rommista ja kerroksiinsa valuvaa meksikolaista kinuskia
kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Suklaa-kinuskikakku on todellinen makean ystävän herkku. Kakku kostutetaan rommisiirapilla ja kerrosten väliin valutetaan meksikolainen Dulce de leche -kinuski.

Reseptin ainekset 12 palaa
Pohja
4 dlsokeria
2 dlkaakaojauhetta
5 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
2munaa
1 ½ dlauringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
3 dlkauramaitoa
1 dlvahvaa kahvia
Kostutus
3 rklfariinisokeria
¾ dlvettä
2 tlrommia tai rommiaromia
Täyte
1 prkDulce de lecheä (eli valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa)
Koristeet
syötäviä kukkia tai ruusuja
Suklaa-kinuskikakku – ohje:
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
- Mittaa munat, öljy, maito ja kahvi toiseen kulhoon. Vispaa ne nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan. Kääntele taikina sekaisin, älä sekoita liian pitkään. Kaada taikina vuokaan.
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeillessasi puutikulla kakun keskeltä tikkuun ei jää taikinaa.
- Jäähdytä kakku ritilällä. Leikkaa kakun kohonnut osa pois. Leikkaa kakku veitsellä kolmeen kerrokseen.
- Mittaa kaikki kostutuksen ainekset kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut ja seos on hiukan siirappimaista.
- Kaada Dulce de leche eli meksikolainen kinuski kulhoon ja notkista tasaiseksi.
- Kostuta kukin pohja kerrallaan ja täytä kakku kinuskilla.
- Ennen tarjoilua koristele suklaa-kinuskikakku syötävillä kukilla tai ruusuilla.
Vinkki!
Leivo munaton kakku korvaamalla munat 3 rkl chia-siemeniä, jotka sekoitetaan 9 rkl vettä (anna hetken turvota). Lisää ohjeen mukaan samassa järjestyksessä.