5(2)
Saisiko olla suklaata? Mehevä suklaa-kinuskikakku saa kostutuksen rommista ja kerroksiinsa valuvaa meksikolaista kinuskia
kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Suklaa-kinuskikakku on todellinen makean ystävän herkku. Kakku kostutetaan rommisiirapilla ja kerrosten väliin valutetaan meksikolainen Dulce de leche -kinuski.
Julkaistu 2.11.2022
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset 12 palaa
Pohja
4 dlsokeria
2 dlkaakaojauhetta
5 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
2munaa
1 ½ dlauringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
3 dlkauramaitoa
1 dlvahvaa kahvia
Kostutus
3 rklfariinisokeria
¾ dlvettä
2 tlrommia tai rommiaromia
Täyte
1 prkDulce de lecheä (eli valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa)
Koristeet
syötäviä kukkia tai ruusuja

Suklaa-kinuskikakku – ohje:

  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka leivin­paperilla.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet ­keskenään.
  3. Mittaa munat, öljy, maito ja kahvi toiseen kulhoon. Vispaa ne nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden ­sekaan. Kääntele taikina ­sekaisin, älä sekoita liian pitkään. Kaada taikina vuokaan.
  4. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeillessasi puutikulla kakun ­keskeltä tikkuun ei jää taikinaa.
  5. Jäähdytä kakku ritilällä. Leikkaa kakun kohonnut osa pois. Leikkaa kakku veitsellä kolmeen ­kerrokseen.
  6. Mittaa kaikki kostutuksen ­ainekset kattilaan ja keitä kunnes sokeri on sulanut ja seos on ­hiukan siirappimaista.
  7. Kaada Dulce de leche eli ­meksikolainen kinuski kulhoon ja ­notkista tasaiseksi.
  8. Kostuta kukin pohja kerrallaan ja täytä kakku kinuskilla.
  9. Ennen tarjoilua koristele suklaa-kinuskikakku syötävillä kukilla tai ruusuilla.

Vinkki!

Leivo munaton kakku korvaamalla munat 3 rkl chia-siemeniä, jotka sekoitetaan 9 rkl vettä (anna hetken turvota). Lisää ohjeen ­mukaan samassa järjestyksessä.

Kommentoi »