Kotivinkki

Makoisaa huomenta! Strata eli italialainen leipävanukas syntyy mutkattomasti valmiista croissanteista

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Strata eli italialainen leipävanukas saa tässä syksyisessä ohjeessa makua aprikooseista ja luumuista. Vanukas kruunaa ihanasti pitkän ja hitaan aamiaisen.
5
0
Julkaistu 25.10.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 4valmista croissantia
  • 4aprikoosia
  • 4luumua
  • 2 dlviinimarjoja
  • 2munaa
  • 2munankeltuaista
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 dlkuohukermaa

Päälle

  • viinimarjoja
  • tomusokeria
Tulosta

Strata eli italialainen leipävanukas – ohje:

  1. Revi käsin croissantit reilun kokoisiksi suupaloiksi. Peitä uunivuoan pohja paloilla. Pese ja kuivaa hedelmät, poista kivet ja viipaloi hedelmät vuokaan. Ripottele marjoja hedelmien lomaan, mutta säästä marjoja koristeluun noin puoli desiä. Lado loput croissantit vuokaan.
  2. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokerit kerman joukkoon. Kaada seos vuokaan. Painele croissantpaloja lusikalla niin, että kaikki palat kostuvat kermaseoksesta.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Ripottele viinimarjoja ja siivilöi tomusokeria stratan päälle.

Vinkki!

Strataan sopivat myös karhunvatukka ja omena, vadelma ja punainen viinimarja, päärynä ja puolukka tai luumu ja kirsikka.

Mitä tykkäsit stratan ohjeesta? Kerro kommenteissa!

Kommentoi »