


Spicy tuna -pitaleivät – tuliset lounasleivät valmistuvat pikapikaa
15 min
Onko parempaa kuin lämmin leipä? Nämä sopivasti tuliset leivät ovat valmiina ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Reseptin ainekset
6 kpl
6
pitaleipää
Täyte
2 prk (200 g/150 g)
tonnikalaa öljyssä (MSC) tai järvikalasäilykettä
1
kesäpunasipuli varsineen
½
vihreä paprika
100 g
miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
1
limen mehu
1 tl
srirachaa
2 tl
hunajaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 dl
ranskankermaa tai majoneesia
Spicy tuna -pitaleivät – ohje:
- Valuta kalasäilyke ja kumoa se kulhoon. Hienonna sipuli varsineen. Halkaise paprika, poista siemenet ja kalvot, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.
- Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa.
- Kuumenna pitaleipiä 30 sekuntia mikrossa, jotta ne aukeavat. Leikkaa veitsellä pieni aukko ja täytä taskut kalatäytteellä.
- Paista leivät halutessasi molemmin puolin grillissä tai pannulla kauniin ruskeiksi.
Vinkki!
Vegaanisen täytteen saat korvaamalla kalasäilykkeen kikherneillä ja esimerkiksi kaurafraichella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat