Maku

Sorsanrintaa Campari-kastikkeessa

40 min
5
1

Sorsanrintaa Campari-kastikkeessa

MU
GL
1
5
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 480 gheinäsorsan rintaa
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 rklsitruunamehua
  • 5 dllihalientä
  • 2 rklcamparia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Ruskista sorsanrinnat voissa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista nahkapuolta hieman pidempään, jotta rasva sulaa.

Kuumenna sokeri kattilassa vaaleanruskeaksi. Kaada appelsiini- ja sitruunamehu kattilaan, sekoita hyvin ja keitä siirappimaiseksi liemeksi. Lisää lihaliemi ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on reilu 3 dl. Nosta rintapalat kuumaan liemeen viideksi minuutiksi.

Ota rintapalat liemestä, kuivaa ne talouspaperilla ja kypsennä vielä 125-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Kääri rintapalat alumiinifolioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Lihan tulee jäädä sisältä punertavaksi.

Keitä sitruslientä aavistus kokoon ja mausta se Camparilla, suolalla sekä pippurilla. Vatkaa kuutioitu voi kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Ota sorsanrinnat foliosta, leikkaa ne viipaleiksi ja asettele lämmitetyille lautasille. Lusikoi Campari-kastiketta rintapalojen päälle.

Tarjoa sorsanrinnan lisänä myös sitruskompottia sekä paistettuja perunoita.

•Ruokajuomaksi sopii täyteläinen italialainen punaviini, esimerkiksi Ripasso tai Amarone.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä