Maku

Soijarouhe-makaronilaatikko – kaikkien rakastaman arkiruoan kasvisversio

1 h
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen35 min
Soijarouhe-makaronilaatikko täyttää kaikki täydellisen arkiruoan vaatimukset. Se on helppo valmistaa, superherkullinen ja maistuu vieläpä koko perheelle. Ota talteen luotto-ohje, joka pelastaa arjen ruokakriiseiltä!
KA
3.89
27
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hanna Immonen


Ainekset (6 annosta)

Soijarouhe-makaronilaatikko

  • 5 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 2 dlsoijarouhetta
  • 300 gtäysjyväpastaa
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 rklmausteseosta
  • ½ rklpaprikajauhetta
  • 7 dlkevytmaitoa
  • 2munaa
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Soijarouhe-makaronilaatikko valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä soijarouhetta liemessä noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  3. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Paista sipuleita ja valutettua soijarouhetta hetki. Mausta.
  4. Sekoita maustettu soijarouhe makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan.
  5. Sekoita maitoon munat ja kaada makaroniseoksen päälle. Ripottele makaronilaatikon pinnalle juustoraaste.
  6. Paista soijarouhe-makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa klassisen makaronilaatikon ohje täältä!

MITÄ PIDIT?
3.89