


Saaristolaisleivän kaveri
Smetanasilli – juhlapöydän klassikkokala valmistuu helposti ja vikkelästi
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Smetanasilli maistuu juhlapöydässä ympäri vuoden: joulupöydässä se herkutellaan saaristolaisleivän päällä, kesällä varhaisperunoiden kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pkt (noin 200 g)
matjessillifileitä
1
pieni punasipuli
½ rku
tilliä hienonnettuna
1 prk (120 g)
smetanaa
½ tl
mustapippuria
Smetanasilli – ohje:
- Leikka sillifileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Sekota kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele hienonnetulla tillillä ja halutessasi punasipulisilpulla.
- Tarjoa alkupalana tai pikkysyötävänä esimerkiksi saaristolais- tai ruisleivän kanssa.
Vinkki!
Voit tuunata silliä lisäämällä siihen myös pari keitettyä kananmunaa hienonnettuna ja/tai yhden hapahkon omenan kuutioituna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat