Maku

Smetanainen punajuurisalaatti

1 h 30 min
4
0

Yksinkertainen punajuurisalaatti on brunssin tai joulupöydän herkullinen väriläiskä. Salaatti on niin helppo tehdä, ettei kaupan valmisversioihin ole tarvetta. Katso resepti!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gpunajuuria
  • 120 gsmetanaa
  • 2 rklpunasipulia hienonnettuna
  • 2 tlpiparjuurta raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Punajuurisalaatti smetanalla valmistuu näin:

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja raasta raasteeksi.

Sekoita kulhossa smetana, raastettu piparjuuri, hienonnettu punasipuli ja raastettu punajuuri.

Mausta suolalla ja pippurilla, peitä kulho kelmulla ja nosta salaatti maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparjuurta, suolaa tai mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
4