Kotivinkki

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Skagen-voileipäkakku maistuu katkaravuilta, tilliltä, punasipulilta ja sinappiselta ranskankermatäytteeltä – siis aivan ihanalta! Kätevä vuokakakku on helppo kantaa tarjolle vaikka ulos.
4
0
Julkaistu: 20.5.2021


Ainekset (12 annosta)

  • 12vehnäpaahtoleipäviipaletta (esim. Vaasan)

Kostutus

  • 1 dlkasvislientä

Skagen-täyte

  • 2 rkltilliä hienonnettuna
  • 2 rklpunasipulia hienonnettuna
  • 2 psspakastekatkarapuja sulatettuina (á 180 g)
  • 2 dlranskankermaa
  • 1 dlmajoneesia
  • 2 tldijoninsinappia

Koristelu

  • 2 dlranskankermaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dlmajoneesia
  • 1–2dlpakastekatkarapuja sulatettuina
  • 1 dlkirjolohenmätiä
  • ½ rkutilliä
  • 1 1 pieni punaispuli
Tulosta

Skagen-voileipäkakku valmistuu näin:

  1. Ota täytteeseen tulevat katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja valuta ne huolellisesti, jotta kakusta ei tule liian kosteaa.
  2. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois. Lado 6 viipaletta vieri viereen noin 20 x 30 -senttiseen, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta leipäviipaleet puolella kasvisliemestä.
  3. Hienonna tilli ja punasipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa. Levitä täyte leipäviipaleille ja lado loput 6 leipäviipaletta täytteen päälle. Kostuta leipäviipaleet lopulla kasvisliemellä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  4. Sekoita ranskakerma, suola, sitruunanmehu ja majoneesi keskenään. Levitä seos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele kakun pinta katkaravuilla, mädillä, tillillä ja puna­sipulilla.­
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »