


Täydellinen tarjottava juhliin
Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Skagen-voileipäkakku maistuu katkaravuilta, tilliltä, punasipulilta ja sinappiselta ranskankermatäytteeltä – siis aivan ihanalta! Kätevä vuokakakku on helppo kantaa tarjolle vaikka ulos.
Reseptin ainekset
12 annosta
12
vehnäpaahtoleipäviipaletta (esim. Vaasan)
Kostutus
1 dl
kasvislientä
Skagen-täyte
2 rkl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
2 pss
pakastekatkarapuja sulatettuina (á 180 g)
2 dl
ranskankermaa
1 dl
majoneesia
2 tl
dijoninsinappia
Koristelu
2 dl
ranskankermaa
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
majoneesia
1–2dl
pakastekatkarapuja sulatettuina
1 dl
kirjolohenmätiä
½ rku
tilliä
1
1 pieni punaispuli
Skagen-voileipäkakku – ohje:
- Ota täytteeseen tulevat katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja valuta ne huolellisesti, jotta kakusta ei tule liian kosteaa.
- Leikkaa leipäviipaleista kantit pois. Lado 6 viipaletta vieri viereen noin 20 x 30-senttiseen, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta leipäviipaleet puolella kasvisliemestä.
- Hienonna tilli ja punasipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa. Levitä täyte leipäviipaleille ja lado loput 6 leipäviipaletta täytteen päälle. Kostuta leipäviipaleet lopulla kasvisliemellä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Sekoita ranskakerma, suola, sitruunanmehu ja majoneesi keskenään. Levitä seos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele kakun pinta katkaravuilla, mädillä, tillillä ja punasipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat