Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunarisotto houkuttaa ja koukuttaa! Täyteläinen risotto saa hapokkuutta sitruunasta

30 min

Sitruunarisotto on herkullinen italialainen klassikko. Sitruunan hapokkuus toimii täydellisesti kermaiseksi sekoitetun risoton kanssa. Tarjoa risotto alkuruokana tai pääruoan, esimerkiksi kalan, lisukkeena.

29.2.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Sitruunarisotto
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
luomusitruuna
1 l
kana- tai kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 kana- tai kasvisliemikuutiota)
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl
voita
noin ½ tl
mustapippuria
(suolaa)
Lisäksi
parmesaanijuustoa
(struunankuoriraastetta)

Sitruunarisotto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu (noin 1 dl mehua).
  2. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  3. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja annan sen imeytyä riisiin.
  4. Lisää kana- tai kasvislientä vähän kerrallaan. Sekoita risottoa koko ajan, tehden lastalla kahdeksikkoa pohjaa myöten. Lisää lientä, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Risoton rakenteen kuuluu olla löysä ja riisin napakan kypsää.
  5. Kun risotto on lähes kypsää, lisää sitruunanmehu ja -kuori, parmesaani sekä voi. Sekoita hetki. Ota kattila pois hellalta, tarkista rakenne ja maku. Ohenna tarvittaessa liemellä. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  6. Viimeistele risotto raastamalla pinnalle parmesaania ja lisää halutessasi sitruunankuoriraastetta. Tarjoa heti.
Sitruunarisotto

Vinkki!

Sitruunarisotto toimii myös pääruokana, kun lisäät sen päälle esimerkiksi yrteillä maustettuja, paistettuja (jätti)katkapapuja. Myös savukala toimii mainiosti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt