Maku

Sitruunapiirakka

4.5
7

Sitruunapiirakka

Helppo sitruunapiirakka on täydellinen jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava kevääseen! Rapea piirakkapohja täytetään pehmeän makealla sitruunavanukkaalla. Tarjoile torttu kermavaahdon kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Piirakkapohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklsokeria
  • ripaus 0suolaa
  • 125 gvoita (kylmää)
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1 rklvettä (kylmää)

Sitruunatäyte

  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 1/4 dlsitruunanmehua (n. 3 sitruunaa)

Tarjoiluun

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Sekoita joukkoon kädellä keltuaiset. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (22-24 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske uuninlämpötila 140 asteeseen.

Vatkaa kulhossa sekaisin täytteen ainekset. Kaada seos paistetun pohjan päälle siivilän läpi.

Paista 140 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja nosta piirakka jääkaappiin. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä