4(68)
Sitruunapiirakka
Kasvis
Helppo sitruunapiirakka on täydellinen jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava kevääseen! Rapea piirakkapohja täytetään pehmeän makealla sitruunavanukkaalla. Tarjoile torttu kermavaahdon kanssa.
5.3.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Piirakkapohja
3 dlvehnäjauhoja
3 rklsokeria
ripaussuolaa
125 gvoita (kylmää)
2 kplkananmunan keltuaista
1 rklvettä (kylmää)
Sitruunatäyte
2 1/2 dlkuohukermaa
2 kplkananmunaa
2 kplkananmunan keltuaista
1 1/4 dlsokeria
1 1/4 dlsitruunamehua (n. 3 sitruunaa)
Tarjoiluun
tomusokeria
kermavaahtoa

Sitruunapiirakka – ohje:

  1. Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Sekoita joukkoon kädellä keltuaiset. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan (22–24 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske uuninlämpötila 140 asteeseen.
  4. Vatkaa kulhossa sekaisin täytteen ainekset. Kaada seos paistetun pohjan päälle siivilän läpi.
  5. Paista 140 asteessa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja nosta sitruunapiirakka jääkaappiin. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.
8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo