Maku

Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Sitruunaletut tuovat viikonlopun aamiaispöytään ylellistä luksusta. Lettukesteistä tulee täydelliset, kun tarjoilet sitruunalla höystetyt rahkaletut lakukastikkeella.
3.8
0


Ainekset (15 kpl)

Lettutaikina

  • 250 gmaitorahkaa
  • 3munaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta

Lakukastike

  • 4Kick-patukkaa
  • ¾ dlkuohukermaa

Paistaminen

  • 50 gvoita

Koristelu

  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
Tulosta

Sitruunaletut valmistetaan näin:

  1. Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  2. Paloittele Kick-patukat kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kiehauta seos keskilämmöllä, puulastalla sekoittaen, kunnes patukkapalat ovat liuenneet kermaan. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin. Sammuta levy.
  3. Paista rahkaletut voissa lettupannulla.
  4. Tarjoa letut lakukastikkeen kanssa ja viimeistele annos sitruunankuoriraasteella.
MITÄ PIDIT?
3.83
Kommentoi »