


Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Sitruunaletut tuovat viikonlopun aamiaispöytään ylellistä luksusta. Lettukesteistä tulee täydelliset, kun tarjoilet sitruunalla höystetyt rahkaletut lakukastikkeella.
Reseptin ainekset
15 kpl
Lettutaikina
250 g
maitorahkaa
3
munaa
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 tl
sitruunankuoriraastetta
Lakukastike
4
Kick-patukkaa
¾ dl
kuohukermaa
Paistaminen
50 g
voita
Koristelu
2 tl
sitruunankuoriraastetta
Sitruunaletut – ohje:
- Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Paloittele Kick-patukat kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kiehauta seos keskilämmöllä, puulastalla sekoittaen, kunnes patukkapalat ovat liuenneet kermaan. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin. Sammuta levy.
- Paista rahkaletut voissa lettupannulla.
- Tarjoa letut lakukastikkeen kanssa ja viimeistele annos sitruunankuoriraasteella.
Vinkki!
Katso myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat