Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minSitruunaletut tuovat viikonlopun aamiaispöytään ylellistä luksusta. Lettukesteistä tulee täydelliset, kun tarjoilet sitruunalla höystetyt rahkaletut lakukastikkeella.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.2.2020

Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella
Reseptin ainekset (15 kpl)
Lettutaikina
- 250 gmaitorahkaa
- 3munaa
- 1 dlvehnäjauhoja
- ½ dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3 tlsitruunankuoriraastetta
Lakukastike
- 4Kick-patukkaa
- ¾ dlkuohukermaa
Paistaminen
- 50 gvoita
Koristelu
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
Sitruunaletut valmistetaan näin:
- Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Paloittele Kick-patukat kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kiehauta seos keskilämmöllä, puulastalla sekoittaen, kunnes patukkapalat ovat liuenneet kermaan. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin. Sammuta levy.
- Paista rahkaletut voissa lettupannulla.
- Tarjoa letut lakukastikkeen kanssa ja viimeistele annos sitruunankuoriraasteella.

Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
Kotivinkki

Puolalaiset sitruunapannukakut – kuohkeat lettuset kohoavat hiivalla
Kotivinkki

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka
Kotivinkki

Ihanat kookos-banaaniletut
Kotivinkki

Lettutaikina
Kotivinkki

Omenatäytteiset letut ja kanelijogurtti – ihastu klassiseen makuyhdistelmään ja gluteenittomien räiskäleiden rapeuteen!
Kotivinkki

Letut kookosmaidosta
Kotivinkki