Sitruunalaskiaispullat – suloisen sitruunaiset herkkupullat täytetään lemon curdilla ja kunnon kermapilvellä
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minSitruunalaskiaispullat saavat täytteekseen raikkaan lemon curdin, jonka voit keittää itse tai ostaa valmiina. Kimalteleva kristallipinta syntyy, kun pullat dipataan paistamisen jälkeen voihin ja sokeriin.
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 17.2.2020

Sitruunalaskiaispullat – suloisen sitruunaiset herkkupullat täytetään lemon curdilla ja kunnon kermapilvellä
Reseptin ainekset (25 kpl)
Sitruunalaskiaispullat
- 5 dlmaitoa
- 50 gtuorehiivaa
- 1muna
- 2 dlsokeria
- 1 ½ tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 1 rklsitruunan kuoriraastetta
- 14–15 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
Pinnalle
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
Lemon curd
- 2luomusitruunaa
- 4 dltomusokeria
- 2luomumunaa
- 75 gvoita
Lisäksi
- 3 dlvispi- tai kuohukermaa
Sitruunalaskiaispullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja sitruunan kuoriraaste. Pehmitä voi.
- Sekoita puolet jauhoista taikinaan. Vaivaa kädellä loput jauhot ja voi taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Leivo taikinasta pieniä pullia ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota pullia uudelleen leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Paista pullia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Sulata sillä aikaa pinnalle tuleva voi kulhossa ja laita toiseen kulhoon sokeria.
- Anna pullien jäähtyä hetki. Voitele pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sen jälkeen sokerissa. Jäähdytä.
- Pese sitruunat hyvin. Raasta keltainen kuoriosa (1 rkl). Purista mehut (1,5 dl). Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, tomusokeri ja munat. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Sekoita sileäksi ja kaada kulhoon. Jäähdytä hyvin.
- Vaahdota kerma. Täytä jäähtyneet pullat lemon curdilla ja kermavaahdolla.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaapa tämä herkullisen mehevien laskiaispullien ohje!

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
Maku

Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä
Maku

Jättilaskiaispulla laku-vaahtokarkkitäytteellä – ei mikään ihan perinteinen laskiaisherkku!
Maku

Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
Kotivinkki

Suklaatäyte laskiaispullalle – vastustamaton yhdistelmä suklaista kermavaahtoa ja suklaa-pähkinälevitettä
Maku

Aikuisen naisen laskiaispulla – reseptin salaisuus löytyy tilkasta kermalikööriä
Maku