3,5(2)
Sitruunakiisseli-kauralastukakku
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Julkaistu 6.7.2005
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
Pohjat
200 gvoita
2 dlsokeria
1/2 dlsiirappia
5 dlkaurahiutaleita
4 rklvehnäjauhoja
4 rklkevytmaitoa
Sitruunakiisseli
4 tlsitruunankuoriraastetta
2 dlsitruunamehua
1 1/2 dlvettä
2 dlsokeria
3 rklperunajauhoja
4 kplmunaa
3 tlvanilliinisokeria
4 dlkermaviiliä

Sulata voi ja sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. Pingota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaiseen kakkuvuokaan leivinpaperi ja nostele kolmasosa taikinasta vuokaan. Levitä vähän painellen, jotta taikina leviää paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 20–25 minuuttia. Paista kaksi samanlaista levyä lopusta taikinasta.

Kauralevyt kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä ja säilyttää huoneenlämmössä.

Mittaa kattilaan kaikki kiisselin ainekset, paitsi kermaviili. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon kermaviili sekä vanilliinisokeri.

Aseta kakkuvadille yksi kauralastulevy ja lusikoi sen päälle kiisseliä. Toista sama muilla kerroksilla. Jätä päällimmäiseksi kerros kiisseliä.

Koristele kakku halutessasi sokeroiduilla sitrushedelmillä tai kaupan valmiilla sitruunan- ja appelsiininmakuisilla kakunkoristeilla.

Tarjoa kakku saman tien, etteivät rapeat kauralevyt pehmene.

Vinkki!

Myös mansikat sopivat hyvin sitruunaisen kakun makuun. Pilko mansikoita kakun väliin ja päälle.

Kommentoi »