Maku

Sitruunakiisseli-kauralastukakku

1 h 30 min
4
0

Sitruunakiisseli-kauralastukakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Pekka Vainonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohjat

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dlsiirappia
  • 5 dlkaurahiutaleita
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 4 rklkevytmaitoa

Sitruunakiisseli

  • 4 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 3 rklperunajauhoja
  • 4 kplmunaa
  • 3 tlvanilliinisokeria
  • 4 dlkermaviiliä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata voi ja sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. Pingota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaiseen kakkuvuokaan leivinpaperi ja nostele kolmasosa taikinasta vuokaan. Levitä vähän painellen, jotta taikina leviää paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 20–25 minuuttia. Paista kaksi samanlaista levyä lopusta taikinasta.

Kauralevyt kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä ja säilyttää huoneenlämmössä.

Mittaa kattilaan kaikki kiisselin ainekset, paitsi kermaviili. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon kermaviili sekä vanilliinisokeri.

Aseta kakkuvadille yksi kauralastulevy ja lusikoi sen päälle kiisseliä. Toista sama muilla kerroksilla. Jätä päällimmäiseksi kerros kiisseliä.

Koristele kakku halutessasi sokeroiduilla sitrushedelmillä tai kaupan valmiilla sitruunan- ja appelsiininmakuisilla kakunkoristeilla.

Tarjoa kakku saman tien, etteivät rapeat kauralevyt pehmene.

•Myös mansikat sopivat hyvin sitruunaisen kakun makuun. Pilko mansikoita kakun väliin ja päälle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä