Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunajuustokakku lakulla

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Hurmaavan raikas hyydytetty sitruunajuustokakku saa makuparikseen lakun, jolla kakku koristellaan. Lakukastike ja lakukarkit antavat keltaisen kirpsakalle sitruunajuustokakulle täydellisen viimeistelyn.

3.7.2017
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
140 g
Digestive-keksejä
50 g
voita
Täyte
300 g
tuorejuustoa
200 g
sitruunarahkaa
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
4 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
4 kpl
liivatelehteä
1 rkl
sitruunan raastettua kuorta
1/2 dl
sitruunan mehua
Koristeluun
1/2 dl
lakukastiketta
lakuja
sitruunalakuja

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sitruunatahna ja sokeri. Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.

Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Ennen tarjoilua koristele kakku lakukastikkeella ja lakukarkeilla. Minä käytin keltaisia Pandan lakukuulia ja sitruunalakua (irtokarkkiosastolta).

Jos et löydä kaupasta lakukastiketta valmiina, keitä oma lakukastikkeesi. Mittaa kattilaan 50 g lakuja ja 2 dl vettä. Anna kuplia hiljalleen kunnes lakut ovat sulaneet joukkoon. Sekoita sileäksi vielä tarvittaessa sauvasekoittimella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt