Maku

Sitruunajuustokakku lakulla

2 h 20 min
4.5
0

Sitruunajuustokakku lakulla

Hurmaavan raikas hyydytetty sitruunajuustokakku saa makuparikseen lakun, jolla kakku koristellaan. Lakukastike ja lakukarkit antavat keltaisen kirpsakalle sitruunajuustokakulle täydellisen viimeistelyn.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 140 gDigestive-keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 4 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 rklsitruunan raastettua kuorta
  • 1/2 dlsitruunan mehua

Koristeluun

  • 1/2 dllakukastiketta
  • lakuja
  • sitruunalakuja

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.

Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Ennen tarjoilua koristele kakku lakukastikkeella ja lakukarkeilla. Minä käytin keltaisia Pandan lakukuulia ja sitruunalakua (irtokarkkiosastolta).

Vinkki!

Jos et löydä kaupasta lakukastiketta valmiina, keitä oma lakukastikkeesi. Mittaa kattilaan 50 g lakuja ja 2 dl vettä. Anna kuplia hiljalleen kunnes lakut ovat sulaneet joukkoon. Sekoita sileäksi vielä tarvittaessa sauvasekoittimella.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä