


Sitruunajuustokakku lakulla
Hurmaavan raikas hyydytetty sitruunajuustokakku saa makuparikseen lakun, jolla kakku koristellaan. Lakukastike ja lakukarkit antavat keltaisen kirpsakalle sitruunajuustokakulle täydellisen viimeistelyn.
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sitruunatahna ja sokeri. Pese sitruunan kuori, raasta joukkoon.
Mittaa sitruunamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.
Ennen tarjoilua koristele kakku lakukastikkeella ja lakukarkeilla. Minä käytin keltaisia Pandan lakukuulia ja sitruunalakua (irtokarkkiosastolta).