Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Sitruunajuustokakku yhdistää ihanasti makeuden ja raikkauden. Pirteän sitrustäytteen alta paljastuu suklaakekseistä tehty pohja. Sitruunajuustokakku valmistuu helposti ilman uunia.

28.1.2022
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
175 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino sitruuna)
50 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
6
liivatehteä
2 tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
¾ dl
sitruunanmehua
2 dl
vispikermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
lemon curdia eli sitruunatahnaa
½ dl
tomusokeria
Koristelu
syötäviä kukkia (pelargoni, neilikka)
sitruunaviipaleita
koristerakeita
marenkia

Sitruunajuustokakku leivotaan näin:

  1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20‒22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruuna ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
  3. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Lisää jogurtti, sitruunatahna, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja puolet mehusta vaahtoon.
  4. Kuumenna loppu sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kukilla, sitruunaviipaleilla, koristerakeilla ja marenkimuruilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt