4,5(21)
Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Sitruunajuustokakku yhdistää ihanasti makeuden ja raikkauden. Pirteän sitrustäytteen alta paljastuu suklaakekseistä tehty pohja. Sitruunajuustokakku valmistuu helposti ilman uunia.
Julkaistu 28.1.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
175 gtummia täytekeksejä (esim. Domino sitruuna)
50 gvoita tai leivontamargariinia
Täyte
6liivatehteä
2 tl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
¾ dlsitruunanmehua
2 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlturkkilaista jogurttia
1 dllemon curdia eli sitruunatahnaa
½ dl tomusokeria
Koristelu
syötäviä kukkia (pelargoni, neilikka)
sitruunaviipaleita
koristerakeita
marenkia

Sitruunajuustokakku leivotaan näin:

  1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20‒22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruuna ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
  3. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Lisää jogurtti, sitruunatahna, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja puolet mehusta vaahtoon.
  4. Kuumenna loppu sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kukilla, sitruunaviipaleilla, koristerakeilla ja marenkimuruilla.

Kommentoi »