


Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Sitruunajuustokakku yhdistää ihanasti makeuden ja raikkauden. Pirteän sitrustäytteen alta paljastuu suklaakekseistä tehty pohja. Sitruunajuustokakku valmistuu helposti ilman uunia.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
175 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino sitruuna)
50 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
6
liivatehteä
2 tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
¾ dl
sitruunanmehua
2 dl
vispikermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
lemon curdia eli sitruunatahnaa
½ dl
tomusokeria
Koristelu
syötäviä kukkia (pelargoni, neilikka)
sitruunaviipaleita
koristerakeita
marenkia
Sitruunajuustokakku leivotaan näin:
- Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20‒22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruuna ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Lisää jogurtti, sitruunatahna, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja puolet mehusta vaahtoon.
- Kuumenna loppu sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kukilla, sitruunaviipaleilla, koristerakeilla ja marenkimuruilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat