Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Sitruunajuustokakku yhdistää ihanasti makeuden ja raikkauden. Pirteän sitrustäytteen alta paljastuu suklaakekseistä tehty pohja. Sitruunajuustokakku valmistuu helposti ilman uunia.
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2022

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 175 gtummia täytekeksejä (esim. Domino sitruuna)
- 50 gvoita tai leivontamargariinia
Täyte
- 6liivatehteä
- 2 tl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
- ¾ dlsitruunanmehua
- 2 dlvispikermaa
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 1 dllemon curdia eli sitruunatahnaa
- ½ dl tomusokeria
Koristelu
- syötäviä kukkia (pelargoni, neilikka)
- sitruunaviipaleita
- koristerakeita
- marenkia
Sitruunajuustokakku leivotaan näin:
- Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20‒22 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruuna ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Lisää jogurtti, sitruunatahna, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja puolet mehusta vaahtoon.
- Kuumenna loppu sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Irrota vuoan reuna valmiista kakusta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kukilla, sitruunaviipaleilla, koristerakeilla ja marenkimuruilla.

Sitruunavuokakakku ihastuttaa! Konstailematon herkku piristää takuulla päivän
Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku

Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta
Maku

Antti Holman sitruunakakku eli "hyvän hajun kakku" (koska tällä kakulla tuunaat myös kodin tuoksun)

Sitruunaiset minijuustokakut ovat kekkereiden vetonaula – valmista makeankirpeät herkut näppärästi muffinipellillä
Maku

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä
Kotivinkki

Veriappelsiinipiirakka marenkihunnulla – mehukas veriappelsiini nappaa sitruunan paikan klassikkotortussa
Unelmien Talo&Koti

Mandariinijuustokakku – raikkaan sitruksisen herkun maustaa tuore rosmariini
Kotivinkki