Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Herkkupaloista suloisimmat

Sitruunamacaronit – näin valmistat pirteän keltaiset minileivokset

2 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 20 min

Macaronit vaativat tekijältä tarkkuutta ja mieluusti keittiövaa'an, joskus hieman harjoitteluakin. Keltaiset macaronit täytetään lemon curd -sitruunatahnalla.

10.9.2025
Reseptin ainekset
30 kpl
110 g
mantelijauhetta
200 g
tomusokeria
100 g
munan valkuaista
55 g
erikoishienoa sokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
Täyte
1½ dl
lemon curd -sitruunatahnaa

Sitruunamacaronit – ohje:

  1. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi seos tiheällä metallisiivilällä kaksi kertaa, jotta mantelijauheessa olevat pienet sattumat saadaan pois.
  2. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti viimeisen sokerilisäyksen jälkeen. Lisää noin puolet mantelijauheseoksesta ja mahdollinen elintarvikeväri. Laita väriä ensin muutama tippa ja lisää tarvittaessa vähän kerrallaan. Sekoita taikinaa nuolijalla käännellen. Vältä vatkaavaa liikettä, jotta taikinaan ei muodostu ilmaa. Lisää loppu mantelijauheseos ja sekoita käännellen, kunnes taikina on tasaista ja notkeaa. Testaa koostumus laittamalla vajaa teelusikallinen taikinaa pikkulautaselle. Pinnan tulisi tasoittua nopeasti, kun lautasta heilauttaa muutaman kerran sivusuunnassa.
  3. Siirrä taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa 1 cm:n kokoinen reikä pussin päähän. Pursota pystysuoraan kahdelle pellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 3 cm:n macaroneja. Kopauta peltejä muutaman kerran ilmakuplien poistamiseksi. Jos pinnalla näkyy yhä ilmakuplia, puhko ne varoen hammastikulla. Anna leivosten levätä huoneenlämmössä noin tunti, jolloin niiden pinta kovettuu sen verran, että taikina ei tartu sormella koskettaessa.
  4. Paista macaronit 140 asteessa, tasalämpöisessä uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Pursota tai levitä veitsellä ohut kerros sitruunatahnaa puolelle leivospohjista ja paina toiset pohjat päälle.

Vinkki!

Tee sitruunatahna itse! Katso lemon curd -ohje täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt