


Sitruunaiset laskiaismuffinit – italialaisella marengilla täytetyt ihanuudet haastavat perinteiset laskiaisherkut
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Sitruunaiset laskiaismuffinit ovat sitruunan ystävän lemppareita, ja ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kermavaahdon sijaan laskiaismuffinien täytteenä on italialaista marenkia.
Reseptin ainekset
9 kpl
Taikina
150 g
voita
1½ dl
sokeria
2
munaa
4 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 dl
maitoa
Pinnalle
1 rkl
raesokeria
Italialainen marenki
1
valkuainen
1 rkl
sitruunan mehua
½ dl
vettä
1 dl
sokeria
Lisäksi
9
isoa muffinivuokaa
Sitruunaiset laskiaismuffinit – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja kuoriraaste ensin keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
- Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen tasan 9 muffinivuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Purista sitruunan mehu. Pane mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
- Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu.
- Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, noin 5 minuuttia.
- Leikkaa muffineista kansi pois. Pursota marenkia väliin ja nosta kansi päälle.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Katso täältä ohje, jolla leivot kaikkien rakastamat laskiaispullat!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat