Maku

Sitruunaiset laskiaismuffinit – italialaisella marengilla täytetyt ihanuudet haastavat perinteiset laskiaisherkut

1 h
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen20 min
Sitruunaiset laskiaismuffinit ovat sitruunan ystävän lemppareita, ja ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kermavaahdon sijaan laskiaismuffinien täytteenä on italialaista marenkia.
GL
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (9 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 4 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tl(luomu)sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dlmaitoa

Pinnalle

  • 1 rklraesokeria

Italialainen marenki

  • 1valkuainen
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ dlvettä
  • 1 dlsokeria

Lisäksi

  • 9isoa muffinivuokaa
Tulosta

Sitruunaiset laskiaismuffinit valmistetaan näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja kuoriraaste ensin keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
  3. Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen tasan 9 muffinivuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria.
  4. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
  5. Valmista marenki. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Purista sitruunan mehu. Pane mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
  6. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu.
  7. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, noin 5 minuuttia.
  8. Leikkaa muffineista kansi pois. Pursota marenkia väliin ja nosta kansi päälle.
MITÄ PIDIT?
0