Sitruunaiset juustokakkukupit syntyvät valmiista croissant-taikinasta – tarjoa juustokakku juhlissa söpöinä pikkuleivoksina!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Tässä on uusi, hauska idea tarjota juustokakku vaikkapa juhlissa! Leivo valmiista croissant-taikinasta hauskat taikinakupit muffinipellin nurjalla puolella. Paista ja täytä juustokakkumassalla, lemon curdilla ja keksimurskalla.
Reseptin ainekset
6
Sitruunaiset juustokakkukupit
1 pkt (240 g)
croissant-taikinaa (Danerolles)
1 rkl
voita
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 pkt (200 g)
sitruunatuorejuustoa
2 rkl
tomusokeria
2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
6
Biscoff-keksiä
Sitruunaiset juustokakkukupit – ohje:
- Levitä croissant-taikina työtasolle ja painele saumat yhteen. Leikkaa taikina pituussuunnassa kuuteen osaan.
- Käännä muffinipelti ylösalaisin. Voitele kuusi pellin kuppia nurjalta puolelta voilla. Pyörittele taikinasuikaleet kunkin kupin ympärille. Paina pohja tiiviisti kiinni.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota taikinakupit.
- Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita siihen kermavaahto. Mausta tomusokerilla.
- Täytä jäähtyneet kupit tuorejuustotahnalla ja sitruunatahnalla. Murskaa pinnalle keksejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat