Maku

Sitruunainen pesto

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
GL
KA
MU
4
0
Julkaistu: 24.4.2013


Ainekset (25 annosta)

  • 10 dltuoretta basilikaa
  • 2 kplsitruunaa (raastettu kuori ja puristettu mehu)
  • 3 dlrypsiöljyä
  • 2 dlpinjansiemeniä
  • 2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta
Revi basilikat tehosekoittimen kulhoon. Raasta mukaan sitruunoiden kuoret ja purista mehut. Surauta basilika-sitruunaseos tasaiseksi.
Lisää öljy, pinjansiemenet, parmesaaniraaste, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet ja mausteet.
Soseuta sitruunapeston aineet tasaiseksi ja tarkista maku.
Tarjoa sitruunaista pestoa salaatin kastikkeena tai leivän levitteenä.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »