Reseptin ainekset
25 annosta
1 l
tuoretta basilikaa
2
sitruunaa (raastettu kuori ja puristettu mehu)
3 dl
rypsiöljyä
2 dl
pinjansiemeniä
2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
3
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Sitruunapesto – ohje:
- Revi basilikat tehosekoittimen kulhoon. Raasta mukaan sitruunoiden kuoret ja purista mehut. Surauta basilika-sitruunaseos tasaiseksi.
- Lisää öljy, pinjansiemenet, parmesaaniraaste, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet ja mausteet.
- Soseuta sitruunapeston aineet tasaiseksi ja tarkista maku.
- Tarjoa sitruunapestoa salaatin kastikkeena tai leivän levitteenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat