


Raikastettu sitruunalla
Sitruunainen kesäkurpitsahillo – sipaise sesongin suosikkihilloa leivälle tai herkuttele pannukakun kanssa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Sitruunalla raikastettu kesäkurpitsahillo saa väriä myös porkkanasta. Hillo säilyy pitkään ja sopii niin puuroon, leivälle, letuille tai kakun väliin.
Reseptin ainekset
20–25 annosta
1 kg
kesäkurpitsaa
1
iso porkkana raasteena
1 dl
vettä
5 dl
hillosokeria
1 dl
sitruunanmehua (noin 2 sitruunaa)
1 rkl
sitruunankuoriraastetta
Sitruunainen kesäkurpitsahillo – ohje:
- Pese ja leikkaa kesäkurpitsat reilun kokoisiksi kuutioiksi kattilaan. Kuori ja raasta porkkana ja lisää kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri. Jatka keittämistä keskilämmöllä 10–15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista tarvittava määrä mehua.
- Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunanmehu. Soseuta hillo sauvasekoittimella. Sekaan saa jäädä sattumia. Sekoita lopuksi sitruunankuoriraaste hilloon.
- Pakkaa hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä purkit jääkaappiin. Kesäkurpitsahillo säilyy jääkaapissa noin 6 kuukautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat