Soseutettu herkkukastike
Sitruunainen herne-tofupasta on vikkelä ja superhyvä arkipasta – nappaa Chocochili-vegaanibloggaajan ohje!
 20 min
Tämä vegaanivaikuttaja Elina Innasen pastakastike syntyy helposti soseuttamalla. Jos koukuttavan hyvää kastiketta jää yli, voit käyttää loput leivän päällä tai vaikka kulhoruokien joukossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
nauhapastaa 
200 g
pakasteherneitä 
1 rku
minttua 
200 g
maustamatonta tofua 
½ dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä 
1 dl
turkkilaista kaurajogurttia 
1 rku
lehtipersiljaa 
1
valkosipulinkynsi 
1 tl
suolaa 
1
sitruunan raastettu kuori 
1–2 rkl
sitruunanmehua 
(pastan keitinvettä notkistamiseen) 
(sormisuolaa) 
Sitruunainen herne-tofupasta – ohje:
- Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Ota 2 rkl herneitä ja muutamia mintunlehtiä sivuun annosten viimeistelyä varten.
- Soseuta herneet, tofu, oliiviöljy, kaurajogurtti, minttu, lehtipersilja, valkosipulinkynsi ja suola sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi. Käytä yrtit varsineen, niin saat kaikki maut talteen. Mausta kastike lopuksi sitruunankuoriraasteella ja sitruunanmehulla. Jätä noin 1 rkl kuoriraastetta viimeistelyyn.
- Valuta pasta ja ota tilkka keitinvettä talteen. Lisää kastike kuuman pastan joukkoon ja notkista tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele annokset herneillä, mintunlehdillä, sitruunankuoriraasteella ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
