Sitruunainen ambrosiakakku

Reseptin ainekset (20 annosta)
- 125 gvoita
- 3 kplmunaa
- 3 dlsokeria
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 3 tlleivinjauhetta
- 1 1/2 tlvaniljasokeria
- 1 dlkevytmaitoa
- 1 kplsitruunaa
Vuokaan
- 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1 dlseesaminsiemeniä
Kuorrutus
- 3 dltomusokeria
- 2 rklsitruunamehua
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
Voitele noin 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Vatkaa tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin.
Koristele ambrosiakakku sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla.
Käytä luomusitruunoita, niin voit raastaa kuorta ambrosiakakkuun huoletta.
Jos säilytät sitruunaista ambrosiakakkua päivän pari viileässä, sitruunainen maku syvenee.
Älä koristele liikaa. Ambrosiakakku on yksinkertaisena tyylikkäimmillään.