3,9(27)
Sitruunainen ambrosiakakku
kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Perinteinen mehevä ambrosiakakku saa tässä ohjeessa raikasta makua sitruunasta ja seesaminsiemenillä reunustaminen tuo kakkuun uutta twistiä. Yksinkertaisen kaunis sitruunainen ambrosiakakku vain paranee säilytyksessä!
Julkaistu 12.9.2010
Maku
Reseptin ainekset 20 annosta
125 gvoita
3 munaa
3 dlsokeria
4½ dlvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
1½ tlvaniljasokeria
1 dlkevytmaitoa
1 sitruuna
Vuokaan
2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 dlseesaminsiemeniä
Kuorrutus
3 dltomusokeria
3−4 rklsitruunanmehua

Sitruunainen ambrosiakakku − ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  4. Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
  6. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
  7. Voitele noin 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  9. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  10. Vatkaa tomusokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi ja valuvaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin.
  11. Koristele ambrosiakakku sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla.  

Käytä luomusitruunoita, niin voit raastaa kuorta ambrosiakakkuun huoletta. 

Jos säilytät sitruunaista ambrosiakakkua päivän pari viileässä, sitruunainen maku syvenee. 

Älä koristele liikaa. Ambrosiakakku on yksinkertaisena tyylikkäimmillään.

1 kommentti