


Sitruunainen ambrosiakakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Perinteinen mehevä ambrosiakakku saa tässä ohjeessa raikasta makua sitruunasta ja seesaminsiemenillä reunustaminen tuo kakkuun uutta twistiä. Yksinkertaisen kaunis sitruunainen ambrosiakakku vain paranee säilytyksessä!
Reseptin ainekset
20 annosta
125 g
voita
3
munaa
3 dl
sokeria
4½ dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1½ tl
vaniljasokeria
1 dl
kevytmaitoa
1
sitruuna
Vuokaan
2 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
seesaminsiemeniä
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
3−4 rkl
sitruunanmehua
Sitruunainen ambrosiakakku − ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
- Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
- Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
- Voitele noin 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
- 10Vatkaa tomusokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi ja valuvaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin.
- 11Koristele ambrosiakakku sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla.
Käytä luomusitruunoita, niin voit raastaa kuorta ambrosiakakkuun huoletta.
Jos säilytät sitruunaista ambrosiakakkua päivän pari viileässä, sitruunainen maku syvenee.
Älä koristele liikaa. Ambrosiakakku on yksinkertaisena tyylikkäimmillään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat