Maku

Sitruunainen ambrosiakakku

1 h 20 min
3.8
0

Sitruunainen ambrosiakakku

Perinteinen mehevä ambrosiakakku saa tässä ohjeessa raikasta makua sitruunasta ja seesaminsiemenillä reunustaminen tuo kakkuun uutta twistiä. Yksinkertaisen kaunis sitruunainen ambrosiakakku vain paranee säilytyksessä!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Kari Kaipainen, Hanna Immonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 125 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 kplsitruunaa

Vuokaan

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlseesaminsiemeniä

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.

Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.

Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.

Voitele noin 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vatkaa tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin.

Koristele ambrosiakakku sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla.  

Vinkki!

•Käytä luomusitruunoita, niin voit raastaa kuorta ambrosiakakkuun huoletta. 

•Jos säilytätsitruunaista ambrosiakakkua päivän pari viileässä, sitruunainen maku syvenee. 

•Älä koristele liikaa. Ambrosiakakku on yksinkertaisena tyylikkäimmillään.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä