


Sisällä sitruunasydän! Herkullisen tahmaiset pomadamunkit täytetään lemon curd -tahnalla
10 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 9 h 20 min
Pomadan keittäminen on kaiken vaivan väärti, niin ihanan tahmaisen kermaista se on verrattuna tavalliseen tomusokeri-vesikuorrutuksen. Munkkien taikinaan on raastettu mausteeksi sitruunankuorta perinteisen kardemumman sijaan.
Reseptin ainekset
15 kpl
2½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa
1
luomusitruunan raastettu kuori
¾ dl
sokeria
½ tl
suolaa
1
muna
7–8 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita huoneenlämpöisenä
Täyte
2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
Pomada
4 dl
sokeria
¾ dl
vettä
⅔ dl
glukoosisiirappia
1–2 tl
sitruunanmehua
Lisäksi
1 l
rypsiöljyä
Sitruuna-pomadamunkit – ohje:
- Aloita pomadan valmistuksesta. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Anna seoksen kiehua sekoittamatta kunnes lämpötila kohoaa 115 asteeseen. Kaada seos metallikulhoon. Anna jäähtyä 60 asteiseksi. Vatkaa seos valkoiseksi ja kuohkeaksi. Kaada seos ilmatiiviiseen rasiaan ja anna tekeytyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Pese ja raasta sitruunan kuori. Lisää sokeri, suola, sitruunankuori ja muna, sekoita. Alusta jauhot taikinaan. Sekoita voi joukkoon alustamisen loppupuolella. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota puhtaan keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina pöydälle ja jaa 15 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa 170–180 asteiseksi. Paista 2–3 munkkia kerrallaan öljyssä noin 1 minuutti molemmin puolin. Nosta munkit metallisella reikäkauhalla talouspaperille jäähtymään.
- Lusikoi lemon curd -tahna pienellä tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Työnnä terä jäähtyneen munkin kylkeen ja pursota reilu teelusikallinen tahnaa munkin sisään.
- Lämmitä pomada kädenlämpöiseksi mikroaaltouunissa. Notkista muutamalla tipalla sitruunanmehua. Kasta täytetyt munkit varovasti pomadaan.
Vinkit!
- Täytä munkit ilman tähtiterää: Tee pahvisella pillillä pieni onkalo munkin kylkeen. Laita sitruunatahna pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan reikä.
- Pomada säilyy tiiviisti pakattuna huoneenlämmössä viikkokausia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat