Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kuin Italian aurinko

Sitruuna-oliiviöljykakku maistuu ihanan raikkaalta ja on mehevämpää kuin osaat edes kuvitella

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Sitruuna-oliiviöljykakku on oliiviöljyn ansiosta todella mehevä. Raikkaan sitruunainen kakku valmistuu helposti sekoittamalla. Kakun voit leipoa myös rypsiöljyllä.

14.10.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
1–2
(luomu)sitruunaa
2
munaa
1 dl
oliiviöljyä
1½ dl
paksua maustamatonta jogurttia
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
Vuoan voitelu
2 tl
oliiviöljyä
1 rkl
vehnäjauhoja
Viimeistely
2 rkl
tomusokeria

Sitruuna-oliiviöljykakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat öljyllä ja jauhota vehnäjauholla.
  2. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta raastimen pienellä terällä 1 rkl kuoren keltaista osaa isoon kulhoon. Purista ½ dl sitruunanmehua sekaan. Lisää munat, öljy ja jogurtti, sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa sokerit, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja sooda. Sekoita kuivat aineet munaseokseen nuolijalla, älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 180 asteessa uunin alatasolla 35–45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Viimeistele kakku tomusokerilla.

Vinkki!

Maista oliiviöljyä ennen kuin lisäät sen taikinaan. Voimakkaan makuinen neitsytöljy saattaa hallita kakun makua sitruunasta huolimatta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt