3,7(3)
Sitruuna-lakritsimunkit
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Trendikäs lakritsijauhe ja sitruunankuori ovat pikkuisten sydänmunkkien koukuttava makuyhdistelmä. Lakritsikuorrutus viimeistelee lakufanien toivemunkit aivan vastustamattomiksi.
13.6.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
150 gvoita
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
2 dlruokosokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlsitruunankuoriraastetta
1 tlsuolaa
1 rkllakritsijauhetta
15 dlvehnäjauhoja (15 - 16 dl)
Kuorrutus ja koristelu
2 1/2 dltomusokeria
2-3 tllakritsijauhetta
1/2 - 1 rklvettä
1 tlmakeisia (lakuströsseleitä tai Apteekin salmiakki -rouhetta (Haganol))
Lisäksi
Paistamiseen 1 l rypsiöljyä

Valmista sitruuna-lakritsimunkit näin:

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.

Lisää murennettu hiiva, sokerit, sitruunankuori ja suola.

Sekoita lakritsijauhe paakkuuntumisen estämiseksi pieneen määrään vehnäjauhoja. Alusta lakritsijauhe ja vehnäjauhot taikinaan.

Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota peitettynä puoli tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla levystä pieniä sydämiä.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Laske kuumaan öljyyn varovasti reikäkauhalla muutama munkki kerrallaan. Paista ne molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi, 1–2 minuuttia per puoli.

Sekoita paksuhko kuorrutus tomusokerista, lakritsijauheesta ja vedestä.

Koristele sitruuna-lakritsimunkit kuorrutteella ja ripottele päälle lakritsiströsseleitä tai salmiakkirouhetta.

Jos pakastat munkit, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.