


Perjantaipizza
Ihan kuin Italiassa! Sisilialainen pannupizza on takuuvarma hitti, jos rakastat focacciaa ja pizzaa
3 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 20 min
Paista perjantaipizza sisilialaisittain paksuna pannupizzana. Kasviksilla täytetty pizzapiirakka viimeistellään pestolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
5½ dl (350 g)
pizzajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1½ tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
2½ dl
vettä
1½ rkl
oliiviöljyä
Vuoan ja pizzan voitelu
3 rkl
oliiviöljyä
Täytteet
250 g
kirsikkatomaatteja
½
kesäkurpitsa
1
pieni suippopaprika
1
punasipuli
1
pallo (125 g) mozzarellaa
½ rku
oreganoa
½ tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ dl
vihreää pestoa
Sisilialainen pannupizza – ohje:
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa 10 tuntia.
- Voitele suorakaiteen muotoinen (noin 25 × 35 cm) uunivuoka. Painele taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna kohota puoli tuntia.
- Halkaise tomaatit ja viipaloi kesäkurpitsa. Viipaloi myös paprika, poista kanta ja siemenet. Kuori ja viipaloi sipuli. Revi mozzarella paloiksi.
- Valuta pohjan päälle oliiviöljyä ja lisää kasvikset ja mozzarella. Ripottele mausteet.
- Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valuta lämpimän pizzan päälle pestoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat