Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Perjantaipizza

Ihan kuin Italiassa! Sisilialainen pannupizza on takuuvarma hitti, jos rakastat focacciaa ja pizzaa

3 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 20 min

Paista perjantaipizza sisilialaisittain paksuna pannupizzana. Kasviksilla täytetty pizzapiirakka viimeistellään pestolla.

8.11.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
5½ dl (350 g)
pizzajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1½ tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
2½ dl
vettä
1½ rkl
oliiviöljyä
Vuoan ja pizzan voitelu
3 rkl
oliiviöljyä
Täytteet
250 g
kirsikkatomaatteja
½
kesäkurpitsa
1
pieni suippopaprika
1
punasipuli
1
pallo (125 g) mozzarellaa
½ rku
oreganoa
½ tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ dl
vihreää pestoa

Sisilialainen pannupizza – ohje:

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa 10 tuntia.
  2. Voitele suorakaiteen muotoinen (noin 25 × 35 cm) uunivuoka. Painele taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna kohota puoli tuntia.
  3. Halkaise tomaatit ja viipaloi kesäkurpitsa. Viipaloi myös paprika, poista kanta ja siemenet. Kuori ja viipaloi sipuli. Revi mozzarella paloiksi.
  4. Valuta pohjan päälle oliiviöljyä ja lisää kasvikset ja mozzarella. Ripottele mausteet.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valuta lämpimän pizzan päälle pestoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt