Punasipulihilloke – monikäyttöinen lisuke arkeen ja juhlaan
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen
Punasipulihilloke sopii aterian lisäkkeeksi tai vaikka illanistujaisten juustotarjottimelle. Pienen keittelyn jälkeen lopputulos palkitsee ruhtinaallisesti!

Reseptin ainekset 1 purkillinen
Punasipulihilloke
2isoa sipulia
¾ dlvettä
¾ dlviinietikkaa (balsami)
¾ dlsokeria (esim. taloussokeria)
kanelitanko, tähtianis tai muutama kokonainen neilikka
Punasipulihilloke – ohje:
- Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
- Mittaa kattilaan sipulien päälle vesi, etikka ja sokeri. Keittele seosta hiljalleen puoli tuntia. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää tilkka vettä. Mausteet voit lisätä joukkoon heti alussa ja onkia pois kesken keittämisen, jos haluat hillokkeesta miedommin maustetun.
- Purkita punasipulihilloke puhtaaseen, kuumaan lasitölkkiin. Jäähdytä purkki ja siirrä jääkaappiin. Hilloke säilyy kylmässä viikkoja.
Vinkki!
Keltasipulilla, valkoisella sokerilla ja vaalealla etikalla lopputulos on vaalea, punasipulilla, tummalla sokerilla ja tummalla balsamicolla hillokkeesta tulee täyteläisen punainen.