Kotivinkki

Sipulihilloke – monikäyttöinen lisuke arkeen ja juhlaan

45 min
0
0

Sipulihilloke – monikäyttöinen lisuke arkeen ja juhlaan

Happamanmakea hilloke sopii grilliruokien lisäkkeeksi, hampurilaiseen tai juustotarjottimelle.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2isoa sipulia
  • ¾ dlvettä
  • ¾ dlviinietikkaa (balsami)
  • ¾ dlsokeria
  • esim. taloussokeria
  • kanelitanko, tähtianis
  • tai muutama kokonainen neilikka

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
2. Mittaa kattilaan sipulien päälle vesi, etikka ja sokeri. Keittele seosta hiljalleen puoli tuntia. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää tilkka vettä. Mausteet voit lisätä joukkoon heti alussa ja onkia pois kesken keittämisen, jos haluat hillokkeesta miedommin maustetun.
3. Purkita sipulihilloke puhtaaseen, kuumaan lasitölkkiin. Jäähdytä purkki ja siirrä jääkaappiin. Hilloke säilyy kylmässä viikkoja.

Vinkki!

Keltasipulilla, valkoisella sokerilla ja vaalealla etikalla lopputulos on vaalea, punasipulilla, tummalla sokerilla ja tummalla balsamicolla hillokkeesta tulee täyteläisen punainen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä