Kotivinkki

Punasipulihilloke – monikäyttöinen lisuke arkeen ja juhlaan

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0

Punasipulihilloke sopii aterian lisäkkeeksi tai vaikka illanistujaisten juustotarjottimelle. Pienen keittelyn jälkeen lopputulos palkitsee ruhtinaallisesti!
Tulosta
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (1 purkillinen)

Punasipulihilloke

  • 2isoa sipulia
  • ¾ dlvettä
  • ¾ dlviinietikkaa (balsami)
  • ¾ dlsokeria (esim. taloussokeria)
  • kanelitanko, tähtianis tai muutama kokonainen neilikka

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Punasipulihilloke valmistuu näin:

  1. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
  2. Mittaa kattilaan sipulien päälle vesi, etikka ja sokeri. Keittele seosta hiljalleen puoli tuntia. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää tilkka vettä. Mausteet voit lisätä joukkoon heti alussa ja onkia pois kesken keittämisen, jos haluat hillokkeesta miedommin maustetun.
  3. Purkita sipulihilloke puhtaaseen, kuumaan lasitölkkiin. Jäähdytä purkki ja siirrä jääkaappiin. Hilloke säilyy kylmässä viikkoja.

Vinkki!

Keltasipulilla, valkoisella sokerilla ja vaalealla etikalla lopputulos on vaalea, punasipulilla, tummalla sokerilla ja tummalla balsamicolla hillokkeesta tulee täyteläisen punainen.

MITÄ PIDIT?
4