Ota pakastettu kinkku ajoissa sulamaan jääkaappiin. Sulatus kestää 2–3 vuorokautta.
Ota kinkku huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen paistamista. Nosta se ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Työnnä paistomittari kinkun kyljestä mahdollisimman keskelle kinkkua. Aloita paistaminen vasta, kun kinkun sisälämpötila on 8–10 astetta.
Kaada uunipannulle vettä, niin liha paistuu meheväksi eikä liemi pala kiinni peltiin.
Paista kinkkua 125 asteessa, kunnes sen sisälämpötila on 75–80 astetta. Paistoaika on 60–80 minuuttia kiloa kohden. Jäähdytä kinkku. Jos käärit kinkun folioon, sen sisälämpötila nousee vielä pari astetta. Voit myös jäähdyttää sen peittämättä.
Leikkaa verkko ja nahka pois. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kinkun päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Kuorruta sinappi-calvadoskinkkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa kinkkua ohuiksi viipaleiksi menekin mukaan.
Tarjoa päärynä-kermakastikkeen, hasselbackan punajuurien ja bataattipateen kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa ohjeet perinteisen kinkun paistoon ja valmista elämäsi paras joulukinkku!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.