Sinappi-calvadoskuorrutettu joulukinkku
6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
6 h Sinappi-calvadoskuorrutus ja mantelilastut kruunaavat perinteisen joulukinkun. Suosittelemme! Katso myös videolta vinkit kinkun paistamiseen.
3.9
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Sinappi-calvadoskuorrutettu joulukinkku
Reseptin ainekset (1 kpl)
- 4 kgkinkkua
Kuorrutus
- 1 dlsinappia (karkeaa)
- 2 rklcalvadosia
- 1 rklfariinisokeria
- 1keltuainen
- 1 rklkorppujauhoja
Pinnalle
- 100 gmantelilastuja
Sinappi-calvadoskuorrutettu joulukinkku – ohje:
- Ota pakastettu kinkku ajoissa sulamaan jääkaappiin. Sulatus kestää 2–3 vuorokautta.
- Ota kinkku huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen paistamista. Nosta se ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Työnnä paistomittari kinkun kyljestä mahdollisimman keskelle kinkkua. Aloita paistaminen vasta, kun kinkun sisälämpötila on 8–10 astetta.
- Kaada uunipannulle vettä, niin liha paistuu meheväksi eikä liemi pala kiinni peltiin.
- Paista kinkkua 125 asteessa, kunnes sen sisälämpötila on 75–80 astetta. Paistoaika on 60–80 minuuttia kiloa kohden. Jäähdytä kinkku. Jos käärit kinkun folioon, sen sisälämpötila nousee vielä pari astetta. Voit myös jäähdyttää sen peittämättä.
- Leikkaa verkko ja nahka pois. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kinkun päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
- Kuorruta sinappi-calvadoskinkkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kinkkua ohuiksi viipaleiksi menekin mukaan.
- Tarjoa päärynä-kermakastikkeen, hasselbackan punajuurien ja bataattipateen kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa ohjeet perinteisen kinkun paistoon ja valmista elämäsi paras joulukinkku!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Luumuglaseerattu joulukinkku – suolaisenmakea kuorrutus tekee kinkusta vastustamattoman
Maku

Valitse sopiva kinkku joulun juhlapöytään – tutustu erilaisiin joulukinkkuihin ja löydä oma juttusi!

Pähkinäkuorrutettu kinkku tuo vaihtelua joulupöytään – kurkkaa rapsakka resepti!
Maku

Kinkun paistaminen – katso resepti!
Maku

Joulukinkun sulatus – 4 tärkeää vinkkiä, joiden avulla onnistut

Kinkun paisto vaihe vaiheelta – näillä ohjeilla paistat elämäsi mehevimmän joulukinkun!

Kinkun kuorrutus viimeistelee joulupöydän suosikkiherkun – tarvitset vain sinappia, korppujauhoja ja neilikoita
Maku

Joulukinkun kastike perinteiseen tapaan
Maku