


Herkkuterveisiä Toscanasta
Sikke Sumarin sitruunainen ricottakakku – ”Kakku on maukas ja raikas ja valmistuu käden käänteessä”
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Sitruunainen ricottakakku eli eli Torta ricotta e limone on superhelppo valmistaa. TV-kokki ja keittokirjailija Sikke Sumari kertoo törmänneensä jo vuosia sitten Toscanassa sitruunaiseen ricottakakkuun, johon hän ihastui.
Resepti on Sumarin ja Jaakko Luomasen kirjasta ”Sikke ja Lieminen Toscanassa” (Otava, 2025).
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohjataikina
300 g
vehnäjauhoja
100 g
huoneenlämpöistä voita
200 g
sokeria
3
keltuaista
Ricottajuustotäyte
500 g
ricottajuustoa
100 g
sokeria
3–4 rkl
limoncelloa (tai saman verran sitruunamehua)
1
sitruunan raastettu kuori
Sikke Sumarin sitruunainen ricottakakku – ohje:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla tai voitele ja jauhota 22-senttinen rengasvuoka.
- Nypi jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset nopeasti sekoittaen ja jätä taikina rakeiseksi. Taputtele puolet taikinasta vuoan pohjalle.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lisää täyte pohjan päälle ja murustele loput taikinasta pinnalle.
- Paista uunissa reilu puoli tuntia tarkkaillen, ettei kakun pinta pala.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
