3,7(40)
Sikke Sumarin makaronilaatikko – näin suosikkikokki valmistaa arkiherkun, poimi resepti!
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumarin munattomassa makaronilaatikossa on jauhelihan lisäksi paistettua sipulia, porkkanaa ja herkkusieniä. Munamaidon Sikke korvaa kermalla ja rosmariinilla maustetulla lihaliemellä. Kokeile suosikkikokin reseptiä ja ihastu!
28.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
400 gmakaronia (Torino)
1 rkloliiviöljyä
500 gsika-nautajauhelihaa
1 rklsoijakastiketta
1 ruukkulehtipersiljaa silputtuna
1 tlmustapippuria
1/2 tllipstikkasuolaa
1 kplsipuli (silputtuna)
2 kplporkkanaa (kuutioina)
200 gherkkusieniä (1 rasia, paloiteltuna)
1/2 tlsuolaa
4 dlvettä
1 rkllihafondia (tai 1 lihaliemikuutio)
1 dlkuohukermaa
1 tlrosmariinin lehtiä (silputtuna)
Paistamiseen
2 rklvoita
Pinnalle
2 dlparmesaanijuustoraastetta

Sikke Sumarin makaronilaatikko – ohje:

  1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kaada makaronit lävikköön ja sieltä isoon kulhoon. Lorauta sekaan öljyä, jotta makaronit eivät liiskaannu yhteen. Jätä odottamaan.
  3. Ruskista jauheliha voissa kuumalla pannulla ja mausta se soijalla, lehtipersiljalla, pippurilla ja lipstikkasuolalla. Lisää kulhoon.
  4. Kuullota sipulit, porkkanat ja herkkusienet (mieluiten kaikki erikseen) ja mausta suolalla. Lisää kulhoon ja tarkista maku.
  5. Kiehauta vedestä ja fondista liemi ja mausta se kermalla ja rosmariinilla.
  6. Kumoa makaroni-jauhelihaseos uunivuokaan ja kaada liemi sekaan. Ripottele juustoraastetta päälle ja kääntele sitä hiukan myös laatikon sekaan.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kera.

Vinkki!

Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.