


Sikke Sumarin makaronilaatikko – näin suosikkikokki valmistaa arkiherkun, poimi resepti!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumarin munattomassa makaronilaatikossa on jauhelihan lisäksi paistettua sipulia, porkkanaa ja herkkusieniä. Munamaidon Sikke korvaa kermalla ja rosmariinilla maustetulla lihaliemellä. Kokeile suosikkikokin reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
makaronia (Torino)
1 rkl
oliiviöljyä
500 g
sika-nautajauhelihaa
1 rkl
soijakastiketta
1 ruukku
lehtipersiljaa silputtuna
1 tl
mustapippuria
1/2 tl
lipstikkasuolaa
1 kpl
sipuli (silputtuna)
2 kpl
porkkanaa (kuutioina)
200 g
herkkusieniä (1 rasia, paloiteltuna)
1/2 tl
suolaa
4 dl
vettä
1 rkl
lihafondia (tai 1 lihaliemikuutio)
1 dl
kuohukermaa
1 tl
rosmariinin lehtiä (silputtuna)
Paistamiseen
2 rkl
voita
Pinnalle
2 dl
parmesaanijuustoraastetta
Sikke Sumarin makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit juuri ja juuri kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kaada makaronit lävikköön ja sieltä isoon kulhoon. Lorauta sekaan öljyä, jotta makaronit eivät liiskaannu yhteen. Jätä odottamaan.
- Ruskista jauheliha voissa kuumalla pannulla ja mausta se soijalla, lehtipersiljalla, pippurilla ja lipstikkasuolalla. Lisää kulhoon.
- Kuullota sipulit, porkkanat ja herkkusienet (mieluiten kaikki erikseen) ja mausta suolalla. Lisää kulhoon ja tarkista maku.
- Kiehauta vedestä ja fondista liemi ja mausta se kermalla ja rosmariinilla.
- Kumoa makaroni-jauhelihaseos uunivuokaan ja kaada liemi sekaan. Ripottele juustoraastetta päälle ja kääntele sitä hiukan myös laatikon sekaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kera.
Vinkki!
Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat