Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienipiirakka

1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min

Sienipiirakka on sadonkorjuuajan odotettu herkku. Piirakkaan voi lisätä tatteja, suppilovahveroita tai muita saatavilla olevia sieniä.

11.10.2009
Reseptin ainekset
8 annosta
Sienipiirakan pohja
1 dl
vettä
15 g
hiivaa
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
ruokaöljyä
Sienipiirakan täyte
2 kpl
sipulia
200 g
tatteja
1 rkl
ruokaöljyä
3 kpl
munaa
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
100 g
juustoa (raasteena)

Sienipiirakka – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Alusta taikinaan ensin jauhot ja viimeisenä öljy. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi (Ø 28 cm), ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka. Anna kohota.
  2. Leikkaa sipulit suikaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sienet ja sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita munat, ranskankerma, jauhot ja timjami kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Pistele piirakkapohja haarukalla. Levitä sipuli-sieniseos pohjalle ja kaada päälle loput ainekset kulhosta. Ripottele juustoraaste tasaisesti sienipiirakan pinnalle.
  5. Paista sienipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt