Maku

Sienipiirakka

1 h 25 min
4
1

Sienipiirakka

KA
1
4
Teksti Katariina Korkeaoja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklruokaöljyä

Täyte

  • 2 kplsipulia
  • 200 gtatteja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 3 kplmunaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Alusta taikinaan ensin jauhot ja viimeisenä öljy. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi (Ø 28 cm), ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka. Anna kohota.

Leikkaa sipulit suikaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sienet ja sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita munat, ranskankerma, jauhot ja timjami kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Pistele piirakkapohja haarukalla. Levitä sipuli-sieniseos pohjalle ja kaada päälle loput ainekset kulhosta. Ripottele juustoraaste tasaisesti sienipiirakan pinnalle.

Paista sienipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä