


Sienipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Sienipiirakka on sadonkorjuuajan odotettu herkku. Piirakkaan voi lisätä tatteja, suppilovahveroita tai muita saatavilla olevia sieniä.
Reseptin ainekset
8 annosta
Sienipiirakan pohja
1 dl
vettä
15 g
hiivaa
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
ruokaöljyä
Sienipiirakan täyte
2 kpl
sipulia
200 g
tatteja
1 rkl
ruokaöljyä
3 kpl
munaa
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
100 g
juustoa (raasteena)
Sienipiirakka – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Alusta taikinaan ensin jauhot ja viimeisenä öljy. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi (Ø 28 cm), ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka. Anna kohota.
- Leikkaa sipulit suikaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sienet ja sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita munat, ranskankerma, jauhot ja timjami kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Pistele piirakkapohja haarukalla. Levitä sipuli-sieniseos pohjalle ja kaada päälle loput ainekset kulhosta. Ripottele juustoraaste tasaisesti sienipiirakan pinnalle.
- Paista sienipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat