Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienillä täytetyt ahvenrullat

45 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 10 min
8.2.2006
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
ahvenia (filee)
Täyte
10 kpl
tuoreita herkkusieniä (silputtuna)
3 rkl
voita
2 kpl
salottisipulia
1/4 tl
suolaa
2 rkl
pestoa
2 rkl
kuivaa valkoviiniä
Kastike
1 dl
kalalientä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
120 g
smetanaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Ruskista sienisilppu kuumassa paistinpannussa voissa. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kääntele seosta hetken aikaa miedommalla lämmöllä. Mausta suolaripauksella. Lisää pannulle pesto ja tilkka valkoviiniä. Keitä kokoon kovalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes tuloksena on jähmeä tahna. Jäähdytä täyte.

Levitä täytettä ruokalusikallisen verran jokaiselle ahvenfileelle ja kääri ne rulliksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja ruskista ne nopeasti paistinpannulla yksi kerrallaan. Nosta ahvenrullat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Keitä kalalientä, viiniä ja ylijäänyttä sienitäytettä kokoon niin, että puolet nesteestä on jäljellä. Lisää smetana ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sopivan sakeaksi. Tarkista suola.

•Tarjoa sienillä täytettyjen ahvenrullien lisänä kastiketta sekä keitettyä villiriisiseosta ja rapeaa patonkia.

•Ruokajuomaksi sopivat kivennäisvesi ja Sauvingnon Blanc -rypäleestä valmistettu raikas uuden maailman valkoviini, kuten chileläinen Château Los Boldos 7,49 €, Casillero del Diablo 9,98 € tai australialainen Nelson’s Greek Sauvignon Blanc 8,95 €.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt