


Sienillä täytetyt ahvenrullat
Ruskista sienisilppu kuumassa paistinpannussa voissa. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kääntele seosta hetken aikaa miedommalla lämmöllä. Mausta suolaripauksella. Lisää pannulle pesto ja tilkka valkoviiniä. Keitä kokoon kovalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes tuloksena on jähmeä tahna. Jäähdytä täyte.
Levitä täytettä ruokalusikallisen verran jokaiselle ahvenfileelle ja kääri ne rulliksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja ruskista ne nopeasti paistinpannulla yksi kerrallaan. Nosta ahvenrullat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Keitä kalalientä, viiniä ja ylijäänyttä sienitäytettä kokoon niin, että puolet nesteestä on jäljellä. Lisää smetana ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sopivan sakeaksi. Tarkista suola.
•Tarjoa sienillä täytettyjen ahvenrullien lisänä kastiketta sekä keitettyä villiriisiseosta ja rapeaa patonkia.
•Ruokajuomaksi sopivat kivennäisvesi ja Sauvingnon Blanc -rypäleestä valmistettu raikas uuden maailman valkoviini, kuten chileläinen Château Los Boldos 7,49 €, Casillero del Diablo 9,98 € tai australialainen Nelson’s Greek Sauvignon Blanc 8,95 €.