Maku

Sieniliemi tuo umamista makua risottoihin, keittoihin ja kastikkeisiin – keitä talteen upeat metsän maut

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
Sieniliemi valmistuu vaivattomasti keittämällä. Liemeen voi käyttää korvasieniä lukuun ottamatta kaikkia syötäviä sieniä ja myös sienten perkuujätteitä tai sellaisia sieniä, jotka ovat aavistuksen liian vanhoja säilömiseen.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 22.10.2021


Reseptin ainekset (1–1½ litraa)

  • 1 lmetsäsieniä (esim. rouskuja, vahakkaita, tatteja)
  • 2 lvettä
  • ½–1 tlsuolaa
  • 2 rklmisotahnaa (gluteenitonta)
Tulosta

Sieniliemi valmistuu näin:

  1. Puhdista sienet roskista ja paloittele kattilaan. Lisää vesi. Keitä hiljaa poreillen noin tunti. Siivilöi sienet pois.
  2. Lisää liemeen ½ tl suolaa ja misotahna. Anna kiehua hetki ja maista lientä. Jos maku on laimea, anna kiehua, kunnes muutama desi on haihtunut. Maista uudestaan, lisää tarvittaessa suolaa tai jatka kokoon keittämistä.
  3. Kun liemi on maukasta, jäähdytä se ja pakkaa sopivina annoksina pakastettavaksi.

Vinkki!

Keitä lientä reilusti kokoon ja pakasta jääpalamuoteissa. Lisää sieniliemikuutioita tuomaan ruokiin umamista makua.

Kommentoi »