Sieniliemi tuo umamista makua risottoihin, keittoihin ja kastikkeisiin – keitä talteen upeat metsän maut
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
Sieniliemi valmistuu vaivattomasti keittämällä. Liemeen voi käyttää korvasieniä lukuun ottamatta kaikkia syötäviä sieniä ja myös sienten perkuujätteitä tai sellaisia sieniä, jotka ovat aavistuksen liian vanhoja säilömiseen.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.10.2021

Sieniliemi tuo umamista makua risottoihin, keittoihin ja kastikkeisiin – keitä talteen upeat metsän maut
Reseptin ainekset (1–1½ litraa)
- 1 lmetsäsieniä (esim. rouskuja, vahakkaita, tatteja)
- 2 lvettä
- ½–1 tlsuolaa
- 2 rklmisotahnaa (gluteenitonta)
Sieniliemi valmistuu näin:
- Puhdista sienet roskista ja paloittele kattilaan. Lisää vesi. Keitä hiljaa poreillen noin tunti. Siivilöi sienet pois.
- Lisää liemeen ½ tl suolaa ja misotahna. Anna kiehua hetki ja maista lientä. Jos maku on laimea, anna kiehua, kunnes muutama desi on haihtunut. Maista uudestaan, lisää tarvittaessa suolaa tai jatka kokoon keittämistä.
- Kun liemi on maukasta, jäähdytä se ja pakkaa sopivina annoksina pakastettavaksi.
Vinkki!
Keitä lientä reilusti kokoon ja pakasta jääpalamuoteissa. Lisää sieniliemikuutioita tuomaan ruokiin umamista makua.

Itämainen suppilovahverosoppa – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä
Maku

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Kotivinkki

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
Maku

Sienestäjän leipä – sujauta muhkeiden leipäviipaleiden väliin piparjuurella terästettyä suolasienisalaattia ja palvikinkkua
Kotivinkki

Sieniletut palkitsevat samoilijan herkullisesti – tarjoile paksun jogurtin ja hunajassa marinoidun lehtikaalin kera
Kotivinkki

Sienisalaatti suppilovahveroista – pikaisesti valmistuva herkku saa raikkautta jogurtista
Maku

Leivo syysretken lumo talteen! Sienimetsän piirakka kätkee suloisista suloisimman kannen alle suppilovahveroita ja lehtikaalia
Maku

Saimi Hoyerin haperopiirakka – poimi helppo ohje!
Maku