Kotivinkki

Sieni-lihapiirakka on syysillan täydellinen nostalgiaherkku – nauti höyryävän sieni-lihaliemen kera!

2 h 55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 25 min
Rahkavoi­taikinasta tehty sieni-lihapiirakka on täydellinen syysillan herkku. Kauli reunoista ylijäävät taikinanpalat ja tee piparimuotilla koristeet piirakan pinnalle.
4.8
1
Julkaistu 15.9.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Taikina

  • 200 gmaitorahkaa
  • 200 gpehmeää voita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1 dlkaura-ateriajyviä
  • 7 dlmetsäsieniä
  • 1banaanisalottisipuli
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 rklhienonnettua salviaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 prk (150 g)smetanaa
  • 1muna

Lisäksi

  • 1muna voiteluun

Sieni-lihaliemi

  • 1 lsieniä
  • 1 lvettä
  • 2 rkllihaliemifondia
Tulosta

Sieni-lihapiirakka – ohje:

  1. Sekoita rahka ja voi tasaiseksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot rahka-voihin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja pane jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Keitä kaurajyvät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Hienonna sienet ja sipuli. Paista jauhelihaa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja sipuli pannulle, ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta täyte salvialla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki. ­Lisää smetana ja muna.
  4. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Kauli vajaa puolet taikinasta noin 30 x 12 -senttiseksi levyksi leivin­paperin päälle. Lusikoi täyte levylle niin että reunoille jää ­1 cm tyhjää. Kauli loppu taikina kanneksi. Voitele pohjalevyn reunat munalla ja nosta kansi paikoilleen. Nipistele reuna huolellisesti kiinni. Leikkaa yli tuleva taikina pois veitsellä tai taikinapyörällä. Voitele piirakka munalla. Kypsennä sieni-lihapiirakkaa uunissa 20–25 minuuttia.

Sieni-lihaliemi – ohje:

  1. Mittaa kattilaan sienet, vesi ja lihaliemifondi.
  2. Keitä pari tuntia, lisää ripaus suolaa ja siivilöi mukeihin.
  3. Liemestä siivilöidyt sienet voit käyttää esimerkiksi munakkaassa tai jauhelihakastikkeessa.
1 kommentti