


Sieni-lihapiirakka on syysillan täydellinen nostalgiaherkku – nauti höyryävän sieni-lihaliemen kera!
2 h 55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 25 min
Rahkavoitaikinasta tehty sieni-lihapiirakka on täydellinen syysillan herkku. Kauli reunoista ylijäävät taikinanpalat ja tee piparimuotilla koristeet piirakan pinnalle.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Taikina
200 g
maitorahkaa
200 g
pehmeää voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 dl
kaura-ateriajyviä
7 dl
metsäsieniä
1
banaanisalottisipuli
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 rkl
hienonnettua salviaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 prk (150 g)
smetanaa
1
muna
Lisäksi
1
muna voiteluun
Sieni-lihaliemi
1 l
sieniä
1 l
vettä
2 rkl
lihaliemifondia
Sieni-lihapiirakka – ohje:
- Sekoita rahka ja voi tasaiseksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhot rahka-voihin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja pane jääkaappiin noin tunniksi.
- Keitä kaurajyvät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sienet ja sipuli. Paista jauhelihaa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja sipuli pannulle, ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta täyte salvialla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki. Lisää smetana ja muna.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kauli vajaa puolet taikinasta noin 30 x 12 -senttiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Lusikoi täyte levylle niin että reunoille jää 1 cm tyhjää. Kauli loppu taikina kanneksi. Voitele pohjalevyn reunat munalla ja nosta kansi paikoilleen. Nipistele reuna huolellisesti kiinni. Leikkaa yli tuleva taikina pois veitsellä tai taikinapyörällä. Voitele piirakka munalla. Kypsennä sieni-lihapiirakkaa uunissa 20–25 minuuttia.
Sieni-lihaliemi – ohje:
- Mittaa kattilaan sienet, vesi ja lihaliemifondi.
- Keitä pari tuntia, lisää ripaus suolaa ja siivilöi mukeihin.
- Liemestä siivilöidyt sienet voit käyttää esimerkiksi munakkaassa tai jauhelihakastikkeessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat