Maku

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Violetin sävyinen lehtikaali antaa sieni-lehtikaalirisotolle dramaattisen ilmeen. Juhlavasta ulkoasusta huolimatta metsäsienirisotto valmistuu ruokapöytään myös arki-iltoina.
KA
MU
4
0
Julkaistu: 5.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 200 gpunaista lehtikaalia
  • 300 gsuppilovahveroita
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklvoita
  • 2½ dl risottoriisiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1 rklmisotahnaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 50 gparmesaanijuustoa
Tulosta

Sieni-lehtikaalirisotto valmistuu näin:

  1. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehtikaali.
  2. Puhdista sienet. Paloittele isommat.
  3. Kuori ja hienonna sipulit.
  4. Kuumenna voi kasarissa, lisää sipulit, lehtikaalit ja sienet. Paista hetki, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  5. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita vesi ja fondi liemeksi. Lisää vähän lientä riisin joukkoon ja kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
  6. Mausta misotahnalla ja mustapippurilla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
  7. Raasta parmesaanijuusto ja kääntele raaste lopuksi risoton joukkoon.

Vinkki!

Jos punaista lehtikaalia ei ole saatavilla, vihreäkin sopii mainiosti.

Kommentoi »