Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista

40 min

Violetin sävyinen lehtikaali antaa sieni-lehtikaalirisotolle dramaattisen ilmeen. Juhlavasta ulkoasusta huolimatta metsäsienirisotto valmistuu ruokapöytään myös arki-iltoina.

5.10.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
punaista lehtikaalia
300 g
suppilovahveroita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
2½ dl
risottoriisiä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 rkl
misotahnaa
½ tl
mustapippuria
50 g
parmesaanijuustoa

Sieni-lehtikaalirisotto – ohje:

  1. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehtikaali.
  2. Puhdista sienet. Paloittele isommat.
  3. Kuori ja hienonna sipulit.
  4. Kuumenna voi kasarissa, lisää sipulit, lehtikaalit ja sienet. Paista hetki, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  5. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita vesi ja fondi liemeksi. Lisää vähän lientä riisin joukkoon ja kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
  6. Mausta misotahnalla ja mustapippurilla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
  7. Raasta parmesaanijuusto ja kääntele raaste lopuksi sieni-lehtikaalirisoton joukkoon.

Vinkki!

Jos punaista lehtikaalia ei ole saatavilla, vihreäkin sopii mainiosti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt