


Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
40 min
Violetin sävyinen lehtikaali antaa sieni-lehtikaalirisotolle dramaattisen ilmeen. Juhlavasta ulkoasusta huolimatta metsäsienirisotto valmistuu ruokapöytään myös arki-iltoina.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
punaista lehtikaalia
300 g
suppilovahveroita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
2½ dl
risottoriisiä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 rkl
misotahnaa
½ tl
mustapippuria
50 g
parmesaanijuustoa
Sieni-lehtikaalirisotto – ohje:
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehtikaali.
- Puhdista sienet. Paloittele isommat.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna voi kasarissa, lisää sipulit, lehtikaalit ja sienet. Paista hetki, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita vesi ja fondi liemeksi. Lisää vähän lientä riisin joukkoon ja kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
- Mausta misotahnalla ja mustapippurilla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
- Raasta parmesaanijuusto ja kääntele raaste lopuksi sieni-lehtikaalirisoton joukkoon.
Vinkki!
Jos punaista lehtikaalia ei ole saatavilla, vihreäkin sopii mainiosti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat