Sienestäjän leipä – sujauta muhkeiden leipäviipaleiden väliin piparjuurella terästettyä suolasienisalaattia ja palvikinkkua
4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
4 h Sienestäjän leipä täytetään nyt maistuvalla metsäsienisalaatilla, reilulla siivulla palvikinkkua ja rucolalla. Maistuvat eväsleivät ja termari repussa on kiva suunnata metsäretkelle!
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2021

Sienestäjän leipä – sujauta muhkeiden leipäviipaleiden väliin piparjuurella terästettyä suolasienisalaattia ja palvikinkkua
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 4 dlliotettuja suolasieniä
- 1pieni makea sipuli
- 1 prkpiparjuurituorejuustoa (125 g, esim. Cantadou)
- 1 tlsitruunamehua
Lisäksi
- 4isoa vaaleaa juurileipäviipaletta
- 1 rkurucolaa
- 4isoa palvikinkkuviipaletta
Sienestäjän leivät valmistuvat näin:
- Liota sieniä liiasta suolasta noin 2–4 tuntia. Valuta sienet huolellisesti. Hienonna sienet ja sipuli. Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu joukkoon.
- Levitä puolet sienisalaatista kahdelle leipäviipaleelle. Paina rucola ja palvikinkkuviipaleet salaatin päälle. Lusikoi loppu salaatti kinkun päälle ja paina toiset viipaleet kevyesti kanneksi. Leikkaa sienestäjän leivät puoliksi.
Vinkki!
Liota suolasienet muutaman kerran vettä vaihtaen ja samalla maistellen, jotta saat sopivan suolaisuuden. Suolasienten reseptin löydät täältä.

Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Sienisalaatti suppilovahveroista – pikaisesti valmistuva herkku saa raikkautta jogurtista
Maku

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Kotivinkki

Sieni-mascarponecannellonit
Maku

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
Maku

Sieniletut palkitsevat samoilijan herkullisesti – tarjoile paksun jogurtin ja hunajassa marinoidun lehtikaalin kera
Kotivinkki

Waldorfin sienisalaatti – kahden klassikon yhdistelmä on täynnä makua
Maku

Leivo syysretken lumo talteen! Sienimetsän piirakka kätkee suloisista suloisimman kannen alle suppilovahveroita ja lehtikaalia
Maku