Kotivinkki

Sienestäjän leipä – sujauta muhkeiden leipäviipaleiden väliin piparjuurella terästettyä suolasienisalaattia ja palvikinkkua

4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h
Sienestäjän leipä täytetään nyt maistuvalla metsä­sienisalaatilla, reilulla siivulla palvi­kinkkua ja rucolalla. Maistuvat eväsleivät ja termari repussa on kiva suunnata metsäretkelle!
3.2
0
Julkaistu: 21.10.2021


Ainekset (4 kpl)

  • 4 dlliotettuja suolasieniä
  • 1pieni makea sipuli
  • 1 prkpiparjuurituorejuustoa ­ (125 g, esim. Cantadou)
  • 1 tlsitruunamehua

Lisäksi

  • 4isoa vaaleaa ­juurileipä­viipaletta
  • 1 rkurucolaa
  • 4isoa palvikinkkuviipaletta
Tulosta

Sienestäjän leivät valmistuvat näin:

  1. Liota sieniä liiasta suolasta noin 2–4 tuntia. Valuta sienet huolellisesti. Hienonna sienet ja sipuli. Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu joukkoon.
  2. Levitä puolet sienisalaatista kahdelle leipäviipaleelle. Paina rucola ja palvikinkkuviipaleet salaatin päälle. Lusikoi loppu salaatti kinkun päälle ja paina toiset viipaleet kevyesti kanneksi. Leikkaa sienestäjän leivät puoliksi.

Vinkki!

Liota suolasienet muutaman kerran vettä vaihtaen ja samalla maistellen, jotta saat sopivan suolaisuuden. Suolasienten reseptin löydät täältä.

Kommentoi »