Maku

Suolasienet

30 min
4
0

Suolasienet

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Suolaaminen on perinteinen sienien säilömistapa. Katso ohje suolasienien tekoon!
Teksti Kati Pohja
Kuvat mikko mäntyniemi
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gkangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
  • 5 dlvettä
  • 1 dlmustaherukanlehtiä
  • 6 rklmerisuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.

Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.

Lado sienet kerroksittain suolan (1–2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.

Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.

Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).

Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä