Suolasienet
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Suolasienet käyvät erinomaisesti esimerkiksi sienisalaattiin. Suolaaminen on perinteinen sienien säilömistapa. Katso ohje suolasienien valmistukseen ja kokeile itse!
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.9.2012

Suolasienet
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 1000 gkangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
- 5 dlvettä
- 1 dlmustaherukanlehtiä
- 6 rklmerisuolaa
Suolasienet valmistuvat näin:
- Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.
- Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.
- Lado sienet kerroksittain suolan (1–2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.
- Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.
- Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).
- Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.

Pakastetut suolasienet
Maku

Sienisalaatti suolasienistä – resepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Sienisalaatti rouskuista
Maku

Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä
Maku

Juhlapöydän suolasienisalaatti – perinneherkku, joka kuuluu jouluun
Maku

Suolasienikulibjaka
Maku

Sienten ryöppäys ja suolaaminen

Pieni sieniopas: tunnista nämä herkulliset ruokasienet