


Suolasienet
30 min
Suolasienet käyvät erinomaisesti esimerkiksi sienisalaattiin. Suolaaminen on perinteinen sienien säilömistapa. Katso ohje suolasienien valmistukseen ja kokeile itse!
Reseptin ainekset
1 annosta
1000 g
kangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
5 dl
vettä
1 dl
mustaherukanlehtiä
6 rkl
merisuolaa
Suolasienet – ohje:
- Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.
- Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.
- Lado sienet kerroksittain suolan (1–2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.
- Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.
- Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).
- Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat