Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolasienet

30 min

Suolasienet käyvät erinomaisesti esimerkiksi sienisalaattiin. Suolaaminen on perinteinen sienien säilömistapa. Katso ohje suolasienien valmistukseen ja kokeile itse!

7.9.2012
Reseptin ainekset
1 annosta
1000 g
kangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
5 dl
vettä
1 dl
mustaherukanlehtiä
6 rkl
merisuolaa

Suolasienet – ohje:

  1. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.
  2. Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.
  3. Lado sienet kerroksittain suolan (1–2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.
  4. Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.
  5. Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).
  6. Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt