Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Suolasienet

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.4
0
Suolasienet käyvät erinomaisesti esimerkiksi sienisalaattiin. Suolaaminen on perinteinen sienien säilömistapa. Katso ohje suolasienien valmistukseen ja kokeile itse!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Mikko Mäntyniemi

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gkangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
  • 5 dlvettä
  • 1 dlmustaherukanlehtiä
  • 6 rklmerisuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Suolasienet valmistuvat näin:

  1. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.
  2. Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan lasi- tai muoviastian pohjalle.
  3. Lado sienet kerroksittain suolan (1–2 dl) kanssa astiaan. Levitä päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.
  4. Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät suolaveteen.
  5. Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).
  6. Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.
MITÄ PIDIT?
4.4