


Seljankukka-mansikkakakku
5 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 20 min
Mansikkakakku kuuluu kevään juhlapöytään! Tämän hyytelökakun herkullisuuden salaisuus piilee mantelimassalla mehevöidyssä pohjassa sekä täyteläisen mascarponen ja raikkaan seljankukkamehun yhdistelmässä. Halkaistuista mansikoista tehty reunus antaa seljankukka-mansikkakakulle juhlavan ilmeen. Leivo sinäkin tämä kesän kaunein kakku!
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
100 g
voita
150 g
mantelimassaa
1 dl
tomusokeria
2
munaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
Vuokaan
1 rkl
voita
3 dl
mansikoita (tuoreita)
Seljankukkamousse
2 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
200 g
sitruunarahkaa
1 dl
tomusokeria
1/2 dl
seljankukkamehua (tiivistettä, esim. Brunneby)
1 tl
limetin kuorta (hienoksi raastettuna)
2 rkl
limettimehua
4
liivatelehteä
2 rkl
seljankukkamehua (tiivistettä)
Päälle
5 dl
mansikoita
2 rkl
tuoretta minttua
Seljankukka-mansikkakakku – ohje:
- Vatkaa kulhossa pehmeä voi, murennettu mantelimassa ja tomusokeri yhteen. Lisää munat edelleen vatkaten.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan pohja ja reunat. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se kypsyy ja saa kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.
- Perkaa ja halkaise mansikat. Asettele mansikanpuolikkaat tasaisesti vieri viereen vuoan reunaa vasten, leikkuupinta ulospäin.
- Tee seljankukkamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se mascarponen ja sitruunarahkan kanssa. Mausta sokerilla, seljankukkamehutiivisteellä sekä limetinkuorella ja -mehulla.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
- Kuumenna 2 rkl seljankukkamehutiivistettä kattilassa ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivate-seoksen jäähtyä hetki.
- Yhdistä liivateseos kerma-mascarponeseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limetinmehua.
- 10Kaada mousse varovasti vuokaan. Levitä se tasaisesti niin, että se ulottuu mansikoiden yläosaan asti. Varo, että moussea ei mene mansikoiden ja vuoan väliin, vaan että mansikkarivi säilyy ulommaisena.
- 11Peitä kakku kelmulla. Nosta se jääkaappiin hyytymään 3–4 tunniksi.
- 12Irrota vuoka varovasti tarvittaessa veitsellä auttaen kakun ympäriltä. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat