Maku

Seljankukka-mansikkakakku

5 h 20 min
4.2
5

Seljankukka-mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu kevään juhlapöytään! Tämän hyytelökakun herkullisuuden salaisuus piilee mantelimassassalla mehevöidyssä pohjassa sekä täyteläisen mascarponen ja raikkaan seljankukkamehun yhdistelmässä. Halkaistuista mansikoista tehty reunus antaa seljankukka-mansikkakakulle juhlavan ilmeen. Leivo sinäkin tämä kesän kaunein kakku!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 150 gmantelimassaa
  • 1 dltomusokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 3 dlmansikoita (tuoreita)

Seljankukkamousse

  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1 dltomusokeria
  • 1/2 dlseljankukkamehua (tiivistettä, esim. Brunneby)
  • 1 tllimetin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 2 rkllimettimehua
  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 rklseljankukkamehua (tiivistettä)

Päälle

  • 5 dlmansikoita
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h 20 min

Vatkaa kulhossa pehmeä voi, murennettu mantelimassa ja tomusokeri yhteen. Lisää munat edelleen vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan pohja ja reunat. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se kypsyy ja saa kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Perkaa ja halkaise mansikat. Asettele mansikanpuolikkaat tasaisesti vieri viereen vuoan reunaa vasten, leikkuupinta ulospäin.

Tee seljankukkamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se mascarponen ja sitruunarahkan kanssa. Mausta sokerilla, seljankukkamehutiivisteellä sekä limetinkuorella ja -mehulla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna 2 rkl seljankukkamehutiivistettä kattilassa ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivate-seoksen jäähtyä hetki.

Yhdistä liivateseos kerma-mascarponeseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limetinmehua.

Kaada mousse varovasti vuokaan. Levitä se tasaisesti niin, että se ulottuu mansikoiden yläosaan asti. Varo, että moussea ei mene mansikoiden ja vuoan väliin, vaan että mansikkarivi säilyy ulommaisena.

Peitä kakku kelmulla. Nosta se jääkaappiin hyytymään 3–4 tunniksi.

Irrota vuoka varovasti tarvittaessa veitsellä auttaen kakun ympäriltä. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla ja mintunlehdillä.  

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä