


Rapeat seesamipalat
Seesamipaneroitu tofu – tuplapanerointi eli kaksoisleivitys tekee tofusta erityisen rapeaa
20 min
Aasialaisittain marinoitu tofu paistetaan paneroituina viipaleina pannulla ja nautitaan pikkusyötävänä tai pääruokana esimerkiksi nuudeleiden tai riisin kanssa.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 pkt (300 g)
marinoitua tofua (Jalotofu Aasia)
½ dl
riisi- tai maissijauhoja
1
muna
½ dl
pankojauhoja
2 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
¼ tl
suolaa
(1
kevätsipuli)
Paistamiseen
rypsiöljyä
Nuoc cham -dippi
2–3
valkosipulinkynttä
1
chili
¾ dl
limen mehua
¾ dl
kalakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
½ dl
sokeria
Seesamipaneroitu tofu – ohje:
- Valuta tofu ja pyyhi sen pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Valmista dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Laita riisi- tai maissijauhot lautaselle. Riko muna kulhoon ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Yhdistä pankojauhot ja seesaminsiemenet. Viipaloi tofu. Pyörittele viipaleet ensin riisi- tai maissijauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauho-seesaminsiemensekoituksessa.
- Paista paneroidut tofuviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin rapeiksi ja tarjoa dippikastikkeen ja kevätsipulin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat