Schwarzwaldin kääretorttu

1 h 2 min
1
0

Schwarzwaldin kääretorttu

GL
0
1
Schwarzwaldin kakku toimii mainiosti myös kääretortun muodossa. Lukijamme Pauliinan kehittelemässä kirsikkakääretortussa tumman suklaan ja kirsikoiden yhdistelmä on taivaallinen! 
Teksti Annika Elomaa, Pauliina Liinavirta
Kuvat Pauliina Liinavirta
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kääretorttupohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Voitelu

  • 1/2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 - 2 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2-3 dlkirsikoita (tuore tai marinoitu)

Kuorrutus ja koristelu

  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gsokerimassaa (suklaan makuista)
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 2 dlkirsikoita

Tee näin

1 h 2 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN42 min

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Öljyä leivinpaperi kevyesti rypsiöljyllä. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 12–14 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi. Sekoita vanilja- ja tomusokerit vähitellen vaahtoon.

Halkaise kirsikat ja poista kivet. (Jos käytät marinoituja kirsikoita, kostuta pohja kevyesti marinointiliemellä.)

Levitä pohjalle täyte ja kirsikat. Rullaa torttu paperin avulla ja nosta jääkaappiin.

Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Lisää jäähtynyt suklaasula vaahtoon vatkaten. Lusikoi suklaamoussesta noin 1 desi pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Levitä loppu mousse tortun pinnalle.

Kauli sokerimassa kaakaon avulla levyksi ja nosta tortun päälle. Leikkaa päät.

Pursota kirsikkakääretortun päälle ruusukkeita ja koristele kirsikoilla.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä