Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Savustetut varhaisperunat ihanalla sinapinsiemen-ranskankermakastikkeella – tämä on kesän vastustamattomin herkku!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Varhaisperunat saavat koukuttavan vivahteen savustuksesta. Annoksen kruunaa sinapinsiemenillä ja piparjuurella ryyditetty ranskankermakastike. Tässä on makupari, joka ei petä!

18.6.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
pieniä varhaisperunoita
4 oksaa
timjamia
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
1
savustuspussi
Sinapinsiemenkastike
1 ps (28 g)
sinapinsiemeniä
1 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
sinappijauhetta
½ tl
suolaa
1 pkt (150 g)
ranskankermaa
1 dl
persiljaa
2 rkl
piparjuurta raastettuna

Savustetut varhaisperunat ja sinappikastike – ohje:

  1. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri, sinappijauhe ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä sen verran, että sinapinsiemenet ovat nesteen peitossa. Jäähdytä.
  2. Pese ja kuivaa perunat. Hienonna yrtit. Sulata voi.
  3. Esikeitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5–8 minuuttia. Valuta perunat.
  4. Sekoita kulhossa perunat, voi, timjami ja suola. Pane ainekset savustuspussiin. Sulje pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös kääriä perunat folionyytiksi. Jätä nyytti päältä hieman auki. Savusta perunoita savustuspussissa kuumassa grillissä tai folionyytissä savustuspöntössä 30 minuuttia.
  5. Yhdistä kulhossa ranskankerma, jäähtyneet sinapinsiemenet, persilja ja piparjuuri. Tarjoa lämpimien perunoiden kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää perunoiden savustukseen helppoa savustuspussia, perinteistä savustuspönttöä tai kätevää sähkösavustinta. Savustaminen onnistuu myös grillissä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt