


Savuporovoileipäkakku – raikas hernetäyte ja suolainen liha yhdistyvät upeassa juhlakakussa
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 0 min
Savuporovoileipäkakku saa tyylikkään ilmeen, kun kakun sivut sivellään sivut ohuelti harsomaisella kuorrutteella täytekakuista tuttuun ”semi naked cake” -tyyliin. Katso resepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
noin 18 viipaletta
ruispaahtoleipää tai -vuokaleipää
Porotäyte
150 g
poron kylmäsavupaistia
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1 rs (200 g)
pippurituorejuustoa
2 tl
dijonsinappia
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
mustapippuria
Hernetäyte
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
1 rku
rucolaa
1½ tl
wasabia
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
¼ tl
suolaa
Kostutus
1½ dl
maitoa tai kasvislientä
Kuorrutus
1 rs (200 g)
tuorejuustoa
1 prk (150 g)
ranskankermaa tai smetanaa
Koristelu
50 g
poron kylmäsavupaistia
herneenversoja
syötäviä kukkia (esim. samettikukka ja neilikka, malvankukka tai pelargoninkukka)
Porovoileipäkakku – ohje:
- Tee ensin porotäyte. Hienonna paisti ja sekoita joukkoon muut ainekset.
- Valmista hernetäyte. Sulata ja soseuta herneet. Hienonna rucola. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Asettele vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita. Leikkaa niitä sopiviksi paloiksi niin, että pohja tulee täyteen. Pehmeä leipä muotoutuu helposti pyöreään muotoon.
- Kostuta kerros kevyesti maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle porotäyte ja sen päälle kerros leipää. Kostuta.
- Levitä päälle hernetäyte ja sen päälle vielä kerros leipää. Kostuta jälleen.
- Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Poista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto ranskankermalla.
- Levitä kuorrutusta kakun päälle kunnon kerros mutta reunoille vain ohut harso. Tasoita reunat lastalla.
- 10Muotoile paistisiivuista rennot ruusukkeet kakun päälle. Koristele porovoileipäkakku herneenversoilla ja kukilla.
Vinkki!
Voit valmistaa täytteet myös monitoimikoneessa tai teholeikkurissa leikkuuterällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat