0(0)
Savuporovoileipäkakku – raikas hernetäyte ja suolainen liha yhdistyvät upeassa juhlakakussa
munaton
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Savuporovoileipäkakku saa tyylikkään ilmeen, kun kakun sivut sivellään sivut ohuelti harsomaisella kuorrutteella täytekakuista tuttuun ”semi naked cake” -tyyliin. Katso resepti!
Julkaistu 19.5.2023
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
noin 18 viipaletta ruispaahtoleipää tai -vuokaleipää
Porotäyte
150 g poron kylmäsavupaistia
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 rs (200 g) pippurituorejuustoa
2 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunanmehua
½ tl mustapippuria
Hernetäyte
1 ps (200 g)kotimaisia pakasteherneitä
1 rku rucolaa
1½ tl wasabia
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
¼ tl suolaa
Kostutus
1½ dl maitoa tai kasvislientä
Kuorrutus
1 rs (200 g) tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa tai smetanaa
Koristelu
50 g poron kylmäsavupaistia
herneenversoja
syötäviä kukkia (esim. samettikukka ja neilikka, malvankukka tai pelargoninkukka)

Savuporovoileipäkakku – ohje:

  1. Tee ensin porotäyte. Hienonna paisti ja sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Valmista hernetäyte. Sulata ja soseuta herneet. Hienonna rucola. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  4. Asettele vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita. Leikkaa niitä sopiviksi paloiksi niin, että pohja tulee täyteen. Pehmeä leipä muotoutuu helposti pyöreään muotoon.
  5. Kostuta kerros kevyesti maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle porotäyte ja sen päälle kerros leipää. Kostuta.
  6. Levitä päälle hernetäyte ja sen päälle vielä kerros leipää. Kostuta jälleen.
  7. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  8. Poista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto ranskankermalla.
  9. Levitä kuorrutusta kakun päälle kunnon kerros mutta reunoille vain ohut harso. Tasoita reunat lastalla.
  10. Muotoile paistisiivuista rennot ruusukkeet kakun päälle. Koristele savuporovoileipäkakku herneenversoilla ja kukilla.

Vinkki!

Voit valmistaa täytteet myös monitoimikoneessa tai teholeikkurissa leikkuuterällä.

Kommentoi »