


Särkisäilyke on mainio täsmäherkku pastaan, pizzaan ja leivälle – näin teet purkkikalaa helposti itse!
12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min
Särjet sopivat mainiosti purkkikalaksi. Ruodotkin pehmenevät näppärästi säilykkeessä. Mausta särkisäilyke mausteisella thai-kastikkeella tai raikkaalla fenkolikastikkeella ja purkita. Samaan tapaan voit tehdä säilykkeitä pikkuahvenista!
Reseptin ainekset
Noin 4 purkkia
Särkisäilyke fenkolikastikkeessa
500 g
puhdistettuja pikkusärkiä tai -ahvenia (reilu 1 kg puhdistamatonta kalaa)
200 g
purjoa pilkottuna
300 g
fenkolia pilkottuna
½
sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
¼ tl
mustapippuria
Särkisäilyke thai-kastikkeessa
500 g
puhdistettuja pikkusärkiä tai -ahvenia (reilu 1 kg puhdistamatonta kalaa)
3 rkl
punaista thai curry -tahnaa
3 rkl
tomaattipyreetä
1
punasipuli pilkottuna
1
paprika pilkottuna
1
limen kuoriraaste ja mehu
1 tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
noin 1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin ½
chili hienonnettuna
Särkisäilyke valmistuu näin:
- Suomusta ja perkaa särjet, poista päät. Jos käytät ahvenia, nylje ne. Pilko kalat muutaman sentin paloiksi kulhoon. Lisää valitsemasi maustekastikkeen ainekset ja sekoita.
- Täytä puhtaista purkeista noin ¾ kalakasvismassalla. Pane kansi päälle, mutta älä kiristä vielä. Nosta purkit uunivuoassa kylmään uuniin. Säädä lämpö noin 150 asteeseen ja anna purkkien olla uunissa noin tunti tai kunnes öljy kiehuu. Laske lämpö noin 100–110 asteeseen ja anna hautua 5 tuntia.
- Kiristä purkkien kannet tiukasti kiinni. Jätä purkit uuniin jälkilämpöön 6 tunniksi tai yön yli ja siirrä sitten jääkaappiin. Jäähtyessään kansi sulkeutuu hermeettisesti ja umpioituu. Avaamattomana tuote säilyy jopa viikkoja jääkaapissa. Avattuna käytä tuote muutaman päivän sisällä. Tarkista ennen avaamista, että kansi on kuopalla: se kertoo, että säilyke on pysynyt tiiviinä.
Vinkki!
Purkkikalaa kannattaa tehdä kerralla reilummin, sillä se säilyy puhtaissa purkeissa hyvin. Pese vanhat lasipurkit huolellisesti ja keitä kymmenisen minuuttia ennen kalan purkittamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat