


Tulimuusi on Satokausikalenterin Samuli Karjulan herkkuruoka – ota testiin liha-perunasoselaatikon juuresserkku!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Tulimuusin esikuva on Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjulan lapsuuden lempiruokiin kuulunut liha-perunasoselaatikko. ”Ruoka oli niin hyvää, etten malttanut odottaa sen jäähtyvän ja poltin aina kitalakeni. Siksi kutsuimme sitä tulimuusiksi tai napalmiksi.”
Reseptin ainekset
4 annosta
noin kilo
juureksia esim. 400 g perunaa, 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g mukulaselleriä, 100 g juuripersiljaa, 1 keltasipuli
Lisäksi
1
lihaliemikuutio
½ dl
rypsiöljyä
2 dl
soijarouhetta
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
maustepippuria
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
inkivääriä
½ tl
muskottipähkinää
2 dl
kuohu- tai kasvikermaa
2
munaa
Tulimuusi sadonkorjuun juureksista – ohje:
- Kuori juurekset ja sipuli. Leikkaa ne paloiksi.
- Keitä juurekset ja sipuli lihaliemikuutiolla maustetussa niukassa vedessä (noin 0,5–0,7 l) kypsiksi.
- Lämmitä öljy pannulla, lisää soijarouhe ja mausteet. Paahda hetken aikaa, mutta varo polttamasta mausteita.
- Soseuta juurekset keitinveteen, vatkaa sekaan kerma ja kananmunat.
- Kaada kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Paista 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Lisää muusin pinnalle halutessasi viipaloituja juureksia ennen paistoa ja koristele valmis ruoka yrteillä. Soijarouheen voi halutessaan korvata jauhelihalla. Lue Samuli Karjulan ajatuksia ruoasta tästä jutusta.
Meillä kotona ja Satokausi Media kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat