5(2)
Satokausikalenterin Samuli Karjulan arkiruokasuosikki on kaalipyttipannu – jujuna grillimaustetut ysäriperunat
20 min
Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjulan arkiruokasuosikki tarjoillaan hauskalla tavalla: jokainen perheenjäsen saa koota itse oman annoksensa. Grillimaustetut paistetut perunat ovat makumuisto 90-luvulta. Suomessa viljellään yli kymmentä eri kaalia – ja tässä reseptissä voi käyttää vaikka kaikkia.
22.9.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
10keitettyä perunaa
300–500 geri kaaleja esim. lehti-, ruusu- ja keräkaalia
1salottisipuli
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
noin 1 rklgrillimaustetta
Sitruuna-sinappimajoneesi
2 dlmajoneesia
1sitruunan kuori raastettuna
2 tldijonsinappia
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
400–600 gproteiinia esim. kasvispyöryköitä ja nakkeja
4munaa
lisukkeita esim. varsiparsakaaleja, hapankaalia, sinappia ja ketsuppia

Samuli Karjulan kaalipyttipannu – ohje:

  1. Sekoita majoneesin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
  2. Kuutioi perunat. Huuhtele ja kuivaa kaalit, leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista perunat pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta grillimausteella ja siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista kaaleja hetki, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Sekoita perunoiden joukkoon.
  5. Paista kasvispyörykät pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Viipaloi nakit ja paista pannulla kauniin ruskeiksi. Paista myös munat ja varsiparsakaalit tai muut valitsemasi lisukkeet.
  7. Nosta ainekset pöytään niin, että jokainen ruokailija saa koota itselleen sopivan annoksen.

Vinkki!

Satokausikalenterin Samuli Karjula kokkaa arkiruokaa ronskilla otteella. Lue Samuli Karjulan ajatuksia ruoasta tästä jutusta.

Meillä kotona ja Satokausi Media kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.