


Satokausikalenterin Samuli Karjulan arkiruokasuosikki on kaalipyttipannu – jujuna grillimaustetut ysäriperunat
20 min
Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjulan arkiruokasuosikki tarjoillaan hauskalla tavalla: jokainen perheenjäsen saa koota itse oman annoksensa. Grillimaustetut paistetut perunat ovat makumuisto 90-luvulta. Suomessa viljellään yli kymmentä eri kaalia – ja tässä reseptissä voi käyttää vaikka kaikkia.
Reseptin ainekset
4 annosta
10
keitettyä perunaa
300–500 g
eri kaaleja esim. lehti-, ruusu- ja keräkaalia
1
salottisipuli
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
noin 1 rkl
grillimaustetta
Sitruuna-sinappimajoneesi
2 dl
majoneesia
1
sitruunan kuori raastettuna
2 tl
dijonsinappia
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
400–600 g
proteiinia esim. kasvispyöryköitä ja nakkeja
4
munaa
lisukkeita esim. varsiparsakaaleja, hapankaalia, sinappia ja ketsuppia
Samuli Karjulan kaalipyttipannu – ohje:
- Sekoita majoneesin ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- Kuutioi perunat. Huuhtele ja kuivaa kaalit, leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista perunat pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta grillimausteella ja siirrä kulhoon odottamaan.
- Paista kaaleja hetki, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Sekoita perunoiden joukkoon.
- Paista kasvispyörykät pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
- Viipaloi nakit ja paista pannulla kauniin ruskeiksi. Paista myös munat ja varsiparsakaalit tai muut valitsemasi lisukkeet.
- Nosta ainekset pöytään niin, että jokainen ruokailija saa koota itselleen sopivan annoksen.
Vinkki!
Satokausikalenterin Samuli Karjula kokkaa arkiruokaa ronskilla otteella. Lue Samuli Karjulan ajatuksia ruoasta tästä jutusta.
Meillä kotona ja Satokausi Media kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat