Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Hitaasti hyvä tulee

Samae Koskisen grillattu melanzane – paahdetut munakoisot haudutetaan uunissa täydellisen pehmeiksi

1 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 45 min

Laulaja ja lauluntekijä Samae Koskisen ruokabravuureihin kuuluu grillattu melanzane. Innokas kasviskokki tekee munakoisovuoan antaumuksella ja grillaa jokaisen munakoisoviipaleen rauhassa.

”Suomalaisten suhde munakoisoon on kalsa – ei ihme, sillä ravintoloissa munakoiso on usein raakaa. Munakoison paistamisessa tärkeintä on öljyn määrä, eikä melanzanessa säästellä juuston kanssa. Teen tätä ruokaa harvoin, sillä pelkään sydänterveyteni puolesta!” Samae Koskinen taustoittaa bravuuriruokaansa. Hän vinkkaa vielä: ”Munakoisojen kanssa kannattaa ottaa iisisti. Älä pihtaa öljyssä, siivut imevät sitä hulluna. Öljyä tarvitaan, jotta lopputuloksesta tulee kaunis ja tasainen.”

Reseptin ainekset
4-6 annosta
3
munakoisoa
1–2 tl
suolaa
½ dl
öljyä
2 palloa (à 125 g)
mozzarellaa
Tomaattikastike
5
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tlk (à 400g)
kuorittuja tomaatteja
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
(chilihiutaleita)

Samae Koskisen grillattu melanzane – ohje:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää kuoritut tomaatit, tomaattimurska, etikka ja suola. Pilko tomaatteja pienemmäksi kauhalla tai soseuta sauvasekoittimella, jos haluat. Keitä kasaan. Tomaattikastikkeen kuuluu olla aika jäykkää, ettei lopputulos ole vetinen. Mausta chilihiutaleilla, jos haluat.
  2. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa saman paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pintaan vähän suolaa ja anna nesteen nousta pintaan. Pyyhi suola ja neste pois munakoisojen pinnasta.
  3. Paista viipaleet grillissä ja sivele runsaasti öljyä päälle. Paista molemmin puolen 2–3 minuuttia niin, että munakoiso on kauttaaltaan kauniin ruskea. Voit paistaa viipaleet myös pannussa reilussa öljyssä muutama koiso kerrallaan.
  4. Lado munakoisoviipaleet uunivuokaan tomaattikastikkeen kanssa kerroksittain.
  5. Valuta mozzarellasta neste hyvin pois ja revi se vuoan päälle. Paista unissa 180 asteessa 30–45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Vinkki!

Tarjoa munakoisovuoka yhdessä hapanjuurileivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt