


Saksiniekkoja pöytään! Huipenna rapujuhlat makeasti Kinuskikissan vadelma-valkosuklaamuffineilla
Kinuskikissan vadelma-valkosuklaamuffinit jatkavat rapujuhlien teemaa jälkiruokaan saakka. Vadelmat tekevät muffineista uskomattoman meheviä, eikä lopputulos ole liian makea.
Reseptin ainekset
14 kappaletta
Taikina
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
200 g
vaniljarahkaa
2
munaa
150 g
valkosuklaata
275 g
vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
Kuorrute
200 g
suomalaisia vadelmia
2 dl
vispikermaa
½ dl
sokeria
oranssia pastaväriä
1–2 rkl
vaniljakreemijauhetta
Koristelu
rengaskarkkeja
punaista karkkinauhaa
sokerisilmiä
Kinuskikissan vadelma-valkosuklaamuffinit leivotaan näin:
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää jauhoseoksen joukkoon voisula, vaniljarahka ja munat. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.
- Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja tiputa joukkoon vadelmia. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
- Soseuta vadelmat huolellisesti sauvasekoittimella, jotta siemenetkin hienontuvat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja vadelmasose. Lisää halutessasi joukkoon pastaväriä saadaksesi vaahdolle oranssinpunaisen sävyn. Lisää vaniljakreemijauhetta sen verran, että rakenne muuttuu paksummaksi ja helpommin pursoteltavaksi.
- Leikkaa saksilla karkkirenkaat puoliksi ja tee lovet ravun saksiksi. Katkaise karkkinauhasta pätkiä ravun jaloiksi. Aseta sakset ja jalat paikoilleen ennen pursottamista. Jalat pysyvät paikoillaan, kun työnnät nauhan pään muffinin sisään. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla (13 mm). Pursota korkea, kierteinen keko jokaisen muffinin päälle. Nosta muffinit jääkaappiin, jotta pursotus jähmettyy. Viimeistele koristelu sokerisilmillä.
Vinkit!
- Koristeluun sopivia rengaskarkkeja myydään pusseissa ja irtokarkkihyllyssä.
- Syötäviä silmiä löydät leivontahyllystä ja punaista karkkinauhaa myyvät ainakin isoimmat K-ruokakaupat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat