Maku

Saksanpähkinä-taatelineliöt

55 min
3
0

Saksanpähkinä-taatelineliöt

MU
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 200 gkuivattuja taateleita
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1/4 tlinkivääriä
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 150 gsaksanpähkinöitä
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 175 gvoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää mehu ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää sitruunamehu ja siirrä kattila sivuun.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, rouhitut pähkinät, kaurahiutaleet ja suola. Lisää voi pieninä paloina ja nypi seos sormin murumaiseksi.
Levitä puolet taikinasta voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (20 × 30 cm). Painele seos tiiviiksi. Levitä taatelisose taikinan päälle ja ripottele loppu taikina päälle. Painele kämmenellä pintaa kevyesti tasaiseksi.
Paista saksanpähkinä-taatelipiirasta 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes levy on kauniisti ruskettunut.
Leikkaa saksanpähkinä-taatelipiiras jäähtyneenä paloiksi. Koristele halutessasi sokerivesikuorrutuksella ja saksanpähkinänpuolikkailla.
•Jos leivot saksanpähkinä-taatelineliöitä lahjaksi, myyjäisiin tai muuten vaan tarvitset ison tarjottavan, tee taikinaa kaksinkertainen määrä ja paista leivinpaperoidulla uunipannulla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä