


Pähkinä-taatelineliöt – jos taatelikakku on mieleesi, rakastut myös näihin ranskankermalla mehevöitettyihin suupaloihin
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Pähkinä-taatelineliöt korvaavat perinteisen maustekakun joulupöydässä. Pohjataikinaan lisätään tutut mausteet ja purkillinen ranskankermaa, täyte tehdään saksanpähkinöistä ja taateleista. Pinnan murukerroksessa maistuu myös trooppinen kookos.
Reseptin ainekset
25 kpl
Pohjataikina
250 g
voita (pehmeää)
4 ½ dl
fariinisokeria
4
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
suolaa
200 g
ranskankermaa
Täyte
150 g
saksanpähkinöitä
200 g
kivettömiä taateleita
Muruseos
¼
pohjataikinasta
½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kookoshiutaleita
Päälle
tomusokeria
Pähkinä-taatelineliöt – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa. Ota taikinasta talteen noin neljäsosa muruseosta varten, toiseen kulhoon.
- Levitä suurin osa taikinasta leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen tai neliön malliseen (noin 30 cm x 20 cm) vuokaan.
- Rouhi pähkinät karkeaksi. Paloittele taatelit. Jaa ne taikinapohjalle ja paina syvemmälle taikinaan.
- Lisää aiemmin sivuun ottamaasi taikinaan vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Jaa seos kahden lusikan avulla pähkinöiden ja taatelien päälle.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
- Anna leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa neliöiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat