Pähkinä-taatelineliöt – jos taatelikakku on mieleesi, rakastut myös näihin ranskankermalla mehevöitettyihin suupaloihin

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Pähkinä-taatelineliöt korvaavat perinteisen maustekakun joulupöydässä. Pohjataikinaan lisätään tutut mausteet ja purkillinen ranskankermaa, täyte tehdään saksanpähkinöistä ja taateleista. Pinnan murukerroksessa maistuu myös trooppinen kookos.
KA
4
0
Julkaistu: 11.12.2020


Reseptin ainekset (25 kpl)

Pohjataikina

  • 250 gvoita (pehmeää)
  • 4 ½ dl fariinisokeria
  • 4munaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • 200 granskankermaa

Täyte

  • 150 gsaksanpähkinöitä
  • 200 gkivettömiä taateleita

Muruseos

  • ¼pohjataikinasta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kookoshiutaleita

Päälle

  • tomusokeria
Tulosta

Pähkinä-taatelineliöt – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa. Ota taikinasta talteen noin neljäsosa muruseosta varten, toiseen kulhoon.
  3. Levitä suurin osa taikinasta leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen tai neliön malliseen (noin 30 cm x 20 cm) vuokaan.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi. Paloittele taatelit. Jaa ne taikinapohjalle ja paina syvemmälle taikinaan.
  5. Lisää aiemmin sivuun ottamaasi taikinaan vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Jaa seos kahden lusikan avulla pähkinöiden ja taatelien päälle.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
  7. Anna leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa neliöiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.
Kommentoi »