Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pähkinä-taatelineliöt – jos taatelikakku on mieleesi, rakastut myös näihin ranskankermalla mehevöitettyihin suupaloihin

1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min

Pähkinä-taatelineliöt korvaavat perinteisen maustekakun joulupöydässä. Pohjataikinaan lisätään tutut mausteet ja purkillinen ranskankermaa, täyte tehdään saksanpähkinöistä ja taateleista. Pinnan murukerroksessa maistuu myös trooppinen kookos.

11.12.2020
Reseptin ainekset
25 kpl
Pohjataikina
250 g
voita (pehmeää)
4 ½ dl
fariinisokeria
4
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
¼ tl
suolaa
200 g
ranskankermaa
Täyte
150 g
saksanpähkinöitä
200 g
kivettömiä taateleita
Muruseos
¼
pohjataikinasta
½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
kookoshiutaleita
Päälle
tomusokeria

Pähkinä-taatelineliöt – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa. Ota taikinasta talteen noin neljäsosa muruseosta varten, toiseen kulhoon.
  3. Levitä suurin osa taikinasta leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen tai neliön malliseen (noin 30 cm x 20 cm) vuokaan.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi. Paloittele taatelit. Jaa ne taikinapohjalle ja paina syvemmälle taikinaan.
  5. Lisää aiemmin sivuun ottamaasi taikinaan vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Jaa seos kahden lusikan avulla pähkinöiden ja taatelien päälle.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.
  7. Anna leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa neliöiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt