Sahrami-pistaasikierteet ovat pullahirmun paras joululahja! Pistaasitäyte tuo jouluisiin pulliin ihanaa mehevyyttä

2 h 30 min
{
Aktiivinen
2 h 30 min
Passiivinen
Käsi ylös, jos joulupöydästäsi löytyy sahramipullia! Sahrami antaa kauniin keltaisen värin ja miedohkon maun pulliin ja pistaasitäyte puolestaan kruunaa makuelämyksen. Pulla maistuu parhaalta tuoreena, mutta tätä herkkuleivonnaista kannattaa pakastaa myös pahojen päivien varalle.
KA
0
0
Julkaistu: 4.12.2020


Ainekset (noin 35 kpl )

  • 5 dlmaitoa
  • 30 ghiivaa
  • 1 g sahramia
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • noin 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita

Pistaasitäyte

  • 3 dl vettä
  • 200 g pistaaseja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g pehmeää voita

Tuorejuustokuorrutus

  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 250 g pehmeää voita
  • 400 g tomusokeria
Tulosta

Sahrami-pistaasikierteet leivotaan näin:

  1. Tee ensin pistaasitäyte. Laita vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada vesi pistaasien päälle, peitä foliolla ja anna pähkinöiden pehmetä. Kun kokeilet sormilla yhtä pähkinää ja se joustaa, pehmeys on riittävä.
  2. Siivilöi vesi pois ja soseuta pistaasit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sokerit ja pistaasisose pehmeän voin joukkoon, sekoita tasaiseksi. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
  3. Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon. Lisää sahrami, sokeri ja suola, anna liueta.
  4. Alusta vehnäjauhot. Lisää jäähtynyt voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Tee sillä aikaa tuorejuustokuorrutus. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
  6. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi levyksi ja levitä pistaasitäyte kauttaaltaan levylle. Rullaa tiukaksi rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä noin 35 osaan. Laita voideltuihin muffinipellin koloihin tai muffinivuokiin.
  7. Paista 200 asteessa noin 9–12 minuuttia.
  8. Levitä kuorrutus hiukan jäähtyneiden sahrami-pisaarikierrepullien päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää makeita ideoita? Osta Annin uunissa -leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »