


S-pullat – Luciapullasta muotonsa lainaavat kierrepullat saavat sisäänsä mehevän piparkakkutäytteen
2 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 10 min
S-pullat leivotaan ruotsalaisten luciapullien tavoin kauniiseen s-malliin. Pullien sisälle tulee voista, sokerista ja piparkakkumausteesta sekoitettu täyte. Kokeile myös esimerkiksi sitruunankuoren ja lakritsijauheen yhdistelmää.
Reseptin ainekset
noin 17 kpl
2 ½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 ½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
noin 8 dl
vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte
100 g
voita
3 rkl
sokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
Päälle
noin 40 kpl
rusinoita
glögiä
Voiteluun
3 rkl
sokeria
3 rkl
vettä
Koristeluun
tomusokeria
S-pullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
- Lisää muna, sokeri ja suola.
- Alusta vehnäjauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Peitä rusinat glögillä ja anna marinoitua.
- Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja piparkakkumauste.
- Kauli taikina 50 × 32 cm kokoiseksi levyksi. Levitä voiseos levylle, jätä reunoilta vajaaksi. Taita taikinalevy kaksinkertaiseksi kokoon 25 × 32 cm. Leikkaa lyhyestä päästä pizzapyörällä tai terävällä puukolla noin 17 tankoa, jotka ovat noin 25 cm pitkiä. Laita leikkuupinta ylöspäin ja rullaa molemmista päistä s-muotoon. Laita pellille ja paina rusinat pullaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Laita pieneen kattilaan vesi ja sokeri ja anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Voitele pullat siirapilla.
- Paista 200 asteessa noin 9–12 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat