S-pullat – Luciapullasta muotonsa lainaavat kierrepullat saavat sisäänsä mehevän piparkakkutäytteen

2 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 10 min
S-pullat leivotaan ruotsalaisten luciapullien tavoin kauniiseen s-malliin. Pullien sisälle tulee voista, sokerista ja piparkakkumausteesta sekoitettu täyte. Kokeile myös esimerkiksi sitruunankuoren ja lakritsijauheen yhdistelmää.
KA
0
0
Julkaistu: 7.12.2020


Ainekset (noin 17 kpl)

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gpehmeää voita

Täyte

  • 100 gvoita
  • 3 rklsokeria
  • 1 rklpiparkakkumaustetta

Päälle

  • noin 40 kplrusinoita
  • glögiä

Voiteluun

  • 3 rklsokeria
  • 3 rklvettä

Koristeluun

  • tomusokeria
Tulosta

S-pullat leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri ja suola.
  3. Alusta vehnäjauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Peitä rusinat glögillä ja anna marinoitua.
  5. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja piparkakkumauste.
  6. Kauli taikina 50 × 32 cm kokoiseksi levyksi. Levitä voiseos levylle, jätä reunoilta vajaaksi. Taita taikinalevy kaksinkertaiseksi kokoon 25 × 32 cm. Leikkaa lyhyestä päästä pizzapyörällä tai terävällä puukolla noin 17 tankoa, jotka ovat noin 25 cm pitkiä. Laita leikkuupinta ylöspäin ja rullaa molemmista päistä s-muotoon. Laita pellille ja paina rusinat pullaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  7. Laita pieneen kattilaan vesi ja sokeri ja anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Voitele pullat siirapilla.
  8. Paista 200 asteessa noin 9–12 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »