S-pullat – Luciapullasta muotonsa lainaavat kierrepullat saavat sisäänsä mehevän piparkakkutäytteen
2 h 30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h 10 minS-pullat leivotaan ruotsalaisten luciapullien tavoin kauniiseen s-malliin. Pullien sisälle tulee voista, sokerista ja piparkakkumausteesta sekoitettu täyte. Kokeile myös esimerkiksi sitruunankuoren ja lakritsijauheen yhdistelmää.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.12.2020

S-pullat – Luciapullasta muotonsa lainaavat kierrepullat saavat sisäänsä mehevän piparkakkutäytteen
Ainekset (noin 17 kpl)
- 2 ½ dl maitoa
- 25 ghiivaa
- 1kananmuna
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- noin 8 dlvehnäjauhoja
- 100 gpehmeää voita
Täyte
- 100 gvoita
- 3 rklsokeria
- 1 rklpiparkakkumaustetta
Päälle
- noin 40 kplrusinoita
- glögiä
Voiteluun
- 3 rklsokeria
- 3 rklvettä
Koristeluun
- tomusokeria
S-pullat leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
- Lisää muna, sokeri ja suola.
- Alusta vehnäjauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Peitä rusinat glögillä ja anna marinoitua.
- Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja piparkakkumauste.
- Kauli taikina 50 × 32 cm kokoiseksi levyksi. Levitä voiseos levylle, jätä reunoilta vajaaksi. Taita taikinalevy kaksinkertaiseksi kokoon 25 × 32 cm. Leikkaa lyhyestä päästä pizzapyörällä tai terävällä puukolla noin 17 tankoa, jotka ovat noin 25 cm pitkiä. Laita leikkuupinta ylöspäin ja rullaa molemmista päistä s-muotoon. Laita pellille ja paina rusinat pullaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Laita pieneen kattilaan vesi ja sokeri ja anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Voitele pullat siirapilla.
- Paista 200 asteessa noin 9–12 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0